Politiebericht Eindhoven e.o. 14-12-2001

1e Persbericht vrijdag 14 december 2001

Politieberichten

Eindhoven: Automobilist onder invloed
Op de Ten Hagestraat is vrijdag om 1.30 uur een 24-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies ruim 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Auto tegen boom
Vrijdag om 3.10 uur is op de Kasteel Traverse een 39-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt er van verdacht dat hij een halfuur eerder op de Watermolenwal met zijn auto tegen een boom is gereden. De bestuurder van de auto is waarschijnlijk in een bocht de macht over het stuur verloren. De auto raakte zwaar beschadigd en toen de politie bij de aanrijding kwam was de bestuurder verdwenen. Even later troffen ze de eigenaar van de auto, de 39-jarige Helmonder, gewond bij de voordeur van het politiebureau. Hij had gedronken maar wilde niet meewerken aan een ademanalyse of bloedproef. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Met drank zonder rijbewijs
Een 20-jarige Pool is vrijdag om 3.25 uur op Brandevoort aangehouden. Hij reed met zijn auto met 120 km/u over de Hoofdstraat. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs te zijn. Hij had gedronken en blies ruim 1,15 promille. De auto had hij thuis meegenomen zonder dat zijn vader dat wist. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.45 uur is van een 33-jarige vrouw uit Helmond haar portemonnee gestolen. Tijdens het winkelen op de Markt bemerkte ze bij het afrekenen dat de portemonnee uit haar tas verdwenen was. In de portemonnee zat geld en een pasje.

Helmond: Inbraak in een bedrijf
Donderdagavond rond 19.20 uur is in een bedrijf aan de Weth. Den Oudenstraat een inbre-ker overlopen. Op dat tijdstip kwam een interieurverzorgster het pand binnen. Direct daarop zag zij dat een onbekende man via de brandtrap het pand verliet. Bij controle bleek dat er een draaikiepraam was opengebroken. Uit het pand worden 2 laptops vermist.

Budel: Gestolen auto gebruikt bij inbraak
Vanaf de Nieuwstraat is vrijdag rond 0.15 uur een goudkleurige Opel Kadett met het kenteken YJ-19-RB gestolen. De eigenaar zag dat de auto werd weggenomen. Een halfuur later werd ingebroken bij een bedrijf aan de Nieuwstraat. De ruit van de toegangsdeur werd ingetrapt. Uit het bedrijf werden een computer en een faxapparaat gestolen. Bij deze inbraak is de gestolen auto gezien.

Waalre: Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen rond 6.45 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Bergstraat Wollen-bergstraat en Willibrorduslaan een 17-jarige bromfietser gewond. Hij reed daar komende uit de richting Valkenswaard genoemde kruising op. De bromfietser negeerde het roodlicht en botste tegen de op de kruising rijdende 36-jarige automobilist uit Veldhoven. De bromfietser klaagde over een pijnlijke knie.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 9.30 uur is vanaf de Mierloseweg een witte bestelbus, Mercedes Sprinter, kenteken 72-VL-LR, gestolen.

Beek en Donk: Roodlichtcontrole
Vrijdagmorgen is op de kruising Lieshoutseweg Gemertseweg Kerkstraat en Oranjelaan een roodlichtcontrole gehouden. 14 fietsers en een automobilist kregen een proces-verbaal voor het negeren van het roodlicht. Een fietser ging op de bon voor het niet voeren van de juiste verlichting.

Budel: Diefstal auto
Afgelopen nacht is van de Nieuwstraat een goudkleurige personenauto, Opel Kadett, kente-ken YJ-19-RB, gestolen.

Bergeijk:Aanrijding met gewonde
Vrijdagmorgen rond 7.50 uur raakte bij een aanrijding op de kruising Eikestraat B. Rytho-viusdreef een 44-jarige fietser uit Bergeijk gewond. Hij reed daar komende van de Eikestraat rechtdoor de kruising over. De uit tegenovergestelde richting komende 63-jarige automobilist uit Bladel reed daar linksaf en verleende niet de vrije doorgang aan de fietser. De fietser klaagde over een pijnlijke knie.