Voorlichtingsbureau Vlees

Persbericht d.d. 12/14/2001

14-12-2001: Vincent Banning wint de Gouden Krulstaart!

Deze hele week heeft in het televisie programma Lunch TV de finale van de Gouden Krulstaart plaatsgevonden. Vincent Banning, van Residence Roosendael in Rozendaal, heeft met het gerecht Gebakken scharrelvarkenfilet gevuld met lamsfilet op doperwten mousseline en coburgerham chips gewonnen! Hij werd de winnaar met het meest creatieve en lekkerste gerecht met varkensvlees.

In het kader van de wedstrijd Tophoreca & Varkensvlees, welke vorig jaar plaatsvond, was het nu tijd voor een afsluitende finale. Er waren reeds 4 kwartaalwinnaars bekend; Eric van Veluwen, Vincent Banning, Leo van Kempen en Stefan Zijta. Deze 4 winnaars hebben afgelopen februari een "truffelreis" naar Frankrijk aangeboden gekregen. Maar nu ging het om de eer! Wie zou de uiteindelijke winnaar worden met het meest creatieve en lekkerste gerecht met varkensvlees?

Afgelopen maandag tot en met donderdag heeft elke dag één van de kwartaalwinnaars samen met Ad Janssen zijn winnende gerecht gemaakt in het televisie programma Lunch TV. Voor de jury, bestaande uit meesterkok Ad Janssen, meesterkok Karl Trompert en chef kok en voorlichter Huub Oudshoorn, was het een moeilijke klus maar uiteindelijk heeft Vincent Banning de Gouden Krulstaart gewonnen. Zijn creatie werd het best beoordeeld op het gebruik van varkensvlees, de presentatie en de opbouw van het gerecht. Dolblij nam hij de gouden trofee in handen en deze zal zeker een mooi plaatsje krijgen in de Hunting Lodge, het restaurant behorende bij het mooi gelegen Residence Roosendael te Rozendaal.

Met deze wedstrijd Tophoreca & Varkensvlees heeft het Voorlichtingsbureau Vlees de tophoreca bedrijven gestimuleerd om meer met varkensvlees te gaan werken. Met varkensvlees kun je oneindig variëren, er zijn vele bereidingstechnieken mogelijk en het combineert prima. Uit het aantal inzendingen en de kwaliteit van de ingezonden gerechten mogen we concluderen dat de aandacht voor varkensvlees in de tophoreca bedrijven zeker een positieve impuls heeft gekregen. De recepten van de winnaars zijn na te lezen op www.vlees.nl.