Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2001

Politieberichten district Rijn & Venen, 09.30 uur
Rijbewijs kwijt

MONTFOORT Op de Achthoven Oost werd donderdagavond rond tien uur een 31-jarige automobiliste uit Harmelen aangehouden. De vrouw had te veel alcohol gedronken. Op het politiebureau blies zij 1,55 promille. Haar rijbewijs werd ingenomen.

Scootercontrole

RIJN & VENEN Op drie locaties in Vinkeveen en Amstelhoek hield de politie donderdag een scootercontrole. Er werden in totaal 63 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 21 voor te groot vermogen. Verder werden onder meer zes bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de helm, elf voor het niet kunnen tonen van een certificaat, drie voor onjuiste platen, vijf voor onverzekerd rijden of het niet kunnen tonen van een verzekeringsbewijs.

Gewond na aanrijdingen

MAARSSEN Doordat zij te laat in de gaten had dat autos voor haar bijna stil stonden, reed een 23-jarige automobiliste uit Westbroek donderdagavond rond zeven uur op de Zuilense Ring tegen haar voorganger. Bij de aanrijding raakte zij gewond.

Een 28-jarige automobilist uit Driebergen kon nog op tijd remmen, de 23-jarige niet en reed met haar auto met hoge snelheid tegen de auto van de 28-jarige. De man liep een blauw oog op, de vrouw is door de brandweer uit het open dak van de auto getild en voor onderzoek naar het AMC gebracht. Zij had last van pijn in haar rug en knieën. In het ziekenhuis bleek zij kneuzingen en blauwe plekken te hebben.