Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.40 uur
Rijden onder invloed

UTRECHT De politie werd donderdagmiddag gebeld door de beveiliging van een parkeerterrein aan het Jaarbeursplein. Zij hadden een vrouw staande gehouden die onder invloed wilde gaan rijden.

Omstreeks half zes trof de politie een 44-jarige vrouw uit Almere-buiten aan. De vrouw verklaarde dat zij op het parkeerterrein de uitgang niet kon vinden. Ook vond zij dat haar auto vreemd en dubbel geparkeerd stond. Dit was echter niet het geval.

Na een eerste blaastest bleek dat de vrouw te veel gedronken had. Zij werd aangehouden en voor een ademanalyse meegenomen naar het bureau. Uiteindelijk werd duidelijk dat de vrouw 2,6 promille alcohol in haar lichaam had. Dit is ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid. Haar rijbewijs werd ingenomen en met een rijverbod van 14 uur werd zij naar huis gestuurd. Uiteindelijk zal de rechter de straf voor de vrouw bepalen.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT Donderdagmiddag werden een man en een vrouw aangehouden voor het stelen van een grote hoeveelheid kleding.

Omstreeks vijf uur ontdekte de beveiliging van een winkel aan de St. Jacobsstraat dat twee personen bezig waren kleding stukken te stelen. De twee een 28-jarige man en een 34-jarige vrouw beiden uit Waddinxveen probeerden zonder te betalen met de kleding langs de kassa te komen. Eenmaal buiten werden zij door de beveiliging staande gehouden en overgedragen aan de politie.

Op het bureau bleek dat zij voor ruim 1000,= aan kledingstukken hadden gestolen. Een gedeelte van de kleding was kapot getrokken om de beveiliging te omzeilen.

Inbreker opgesloten in schuur

UTRECHT Bewoners van een woning aan de van Vollenhovenlaan belden donderdagmiddag naar de politie om te melden dat zij een inbreker in hun schuur hadden opgesloten.

Omstreeks tien voor half twee kwam de politie ter plaatse en trof in een schuur achter de woning een 41-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De inbreker probeerde met man en macht om uit de schuur te komen, maar de bewoners hadden de deur op slot gedraaid.

De agenten hebben de man -die inmiddels kledingstukken van de bewoners had aan getrokken aangehouden en voor verhoor overgebracht nar het bureau.

Snelheidscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Briljantlaan een snelheidscontrole uitgevoerd.

De radarwagen stond opgesteld ter hoogte van de kinderboerderij. In totaal werden 1358 voertuigen gemeten. Voor 108 bestuurders werd een bekeuring uitgeschreven voor het overschrijden van de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.