HAPPIETARIA AMSTERDAM

Happietaria: 'eten voor een goed doel' ook in Amsterdam?

Happietaria Amsterdam
Postadres
Willem Kraanstraat 52
1063 ML Amsterdam
www.happietaria.nl/amsterdam

14 december 2001

Persbericht

Happietaria: eten voor goede doel ook in Amsterdam?

Dit jaar kan Happietaria, een tijdelijk restaurant dat door studenten wordt opgezet voor het goede doel, wegens het ontbreken van een geschikte locatie haar deuren niet openen.

Alle ingrediënten leken aanwezig om ook dit jaar Happietaria tot een succes te maken. Studenten hebben de afgelopen maanden al veel tijd geïnvesteerd in Happietaria. Veel bedrijven hebben zich bereidt getoond het project te steunen door het sponsoren van de nodige goederen en diensten. Een rij prominenten, waaronder de burgervader van Amsterdam, steunt het initiatief door hun naam aan het project te verbinden en zitting te nemen in het Comité van Aanbeveling.

De organisatie stuitte op grote problemen met betrekking tot het vinden van een betaalbare locatie. Het verkrijgen van een geschikt pand in Amsterdam bleek voor de initiatiefnemers een onoverkomelijk financieel probleem te zijn, daar er alleen gehuurd kan worden tegen commerciële prijzen. Daar Happietaria niet over kapitaal beschikt en daarom in zijn geheel afhankelijk is van sponsors, zijn de geldende huurprijzen voor horeca gelegenheden in Amsterdam voor de studenten geen haalbare kaart.
De organisatie van Happietaria heeft besloten in maart 2002 de deuren van het restaurant te openen als er een geschikte locatie wordt gevonden.

De manier van geld inzamelen van Happietaria is uniek. Mensen kunnen in het zogenaamde Happietaria koffiedrinken en dineren voor een aantrekkelijke prijs. Het geld dat hiermee opgehaald wordt gaat naar het goede doel. Dit jaar is gekozen voor een project dat Tearfund heeft opgestart op de Filippijnen. Wilt u meer weten over dit project of over Happietaria, bezoek dan de website
www.happietaria.nl.

Happietaria heeft tevens de doelstelling een stuk bewustwording van het publiek. Juist in de decembermaand, een maand van gezelligheid, warmte en cadeaus is het goed stil te staan bij het lot van mensen in de Derde wereld landen, zo vinden de studenten. Alleen al hierom is het erg jammer dat Happietaria geen doorgang kan vinden in December.
---