Sun Microsystems en PwC Consulting versterken samenwerking

Bundeling krachten biedt nieuwe aanpak voor het leveren van services

Amersfoort, 14 december 2001- Sun Microsystems en PwC Consulting, een dochteronderneming van PricewaterhouseCoopers, hebben aankondigd hun wereldwijde samenwerking te versterken. Doel van de samenwerking is het leveren van totaaloplossingen voor het automatiseren van kritische bedrijfsprocessen in diverse branches. Sun maakt hiervoor gebruik van de Open Net Environment architectuur (Sun ONE), de software van iPlanet, de Sun Enterprise Servers en Sun StorEdge, aangevuld met consulting, training en ondersteunende services. Door de krachten van Sun te bundelen met de business strategie en integratie services van PwC, kan een onderscheidende service worden geleverd aan Global 2000 bedrijven.

Als onderdeel van deze samenwerking, heeft PwC Sun verkozen als voorkeurspartner voor het UNIX hardware platform in haar nieuwe CRM ACCEL-initiatief, gericht op het verhogen van klanttevredenheid en -loyaliteit in diverse kanalen. Sun heeft op haar beurt PwC Consulting gekozen als voorkeurspartner voor CRM-integratie, in het kader van haar Global Solutions Alliance-initiatief. Sun en PwC gaan gezamenlijk de markt benaderen en leggen de focus op CRM.

CRM ACCEL is de eerste integrale oplossing die nieuwe en traditionele marketing-, verkoop- en servicekanalen, probleemloos aan backoffice systemen koppelt. De hiervoor gebruikte methoden zijn ontwikkeld door PwC en zorgen ervoor dat de implementatietijd aanzienlijk wordt verkort. De oplossingen van CRM ACCEL zijn gebaseerd op Sun s schaalbare SPARC/ Solaris platform en omvatten instrumenten die aantoonbaar rendement opleveren.

Om het succes van de samenwerking te verzekeren, hebben de organisaties belangrijke structurele veranderingen aangebracht in de onderlinge werkrelatie. Hierdoor kan sneller resultaat en een naadloze service naar klanten worden bereikt. Daarnaast wordt een gezamenlijk executive board opgezet, en worden ook verkoopmethoden, account targeting en technische ontwikkeling gezamenlijk aangepakt.

Over PwC Consulting

PwC Consulting is wereldwijd marktleider in het leveren van services, voor het efficiënter inrichten van bedrijfsprocessen van nieuwe en gevestigde bedrijven wereldwijd. Met een uitgebreid netwerk van overeenkomsten, vergaande kennis van specifieke bedrijfstakken, procesverbetering, integratie van technologieën en strategische consulting, biedt PwC innovatieve, krachtige en betekenisvolle ideeën. Hierdoor kan een strategische visie worden gerealiseerd en kan het succes van een onderneming worden vergroot. PwC Consulting is een onderdeel van de management consulting business van de wereldwijde PricewaterhouseCoopers organisatie. Meer informatie vindt u op www.pwcconsulting.com

Sun Microsystems

Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1982 heeft Sun Microsystems, Inc. (Nasdaq: SUNW) consequent vastgehouden aan haar visie: The Network is the Computer. Vanuit die visie heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot marktleider op het gebied van de krachtige hardware, software en services die aan de basis staan van internet en intranet, LAN's en WAN's. Oplossingen waarmee klanten wereldwijd hun positie versterken, tot de macht n. Sun is aanwezig in meer dan 170 landen en op het World Wide Web: http://sun.com.