NMBS

06/12/01

Torenkranen voor werf Antwerpse noord-zuidverbinding

Op zaterdag 8 december wordt een torenkraan geplaatst in de Oostenstraat ter hoogte van de Lange Van Ruisbroeckstraat. Daarom wordt die dag geen autoverkeer in de Oostenstraat toegelaten.

Op zaterdag 15 december komt een tweede torenkraan in de Mercatorstraat. Die dag is er geen autoverkeer mogelijk door deze straat van Berchem naar het stadscentrum.

De kranen zijn nodig voor het laden en lossen van materiaal dat gebruikt wordt voor de bouw van de toegangshelling naar de noord-zuidverbinding. De westkant van de spoorbedding tussen Antwerpen-Berchem en Antwerpen-Centraal wordt uitgegraven om de diepwanden van de toegangshelling aan te leggen. Het gebruik van de torenkranen beperkt het werfverkeer met vrachtwagens in de omgeving. In het voorjaar 2003 verdwijnen deze kranen terug uit het straatbeeld.

Om afbraakwerkzaamheden veilig te laten verlopen is de onderdoorgang voor voetgangers en fietsers gesloten aan de brug van de Arendstraat tot woensdag 12 december. De onderdoorgang aan de brug van de Provinciestraat biedt echter een alternatief. Tijdens de aanleg van de noord-zuidverbinding wordt er steeds voor gezorgd dat één van beide onderdoorgangen beschikbaar blijft voor de zachte weggebruikers.

© 2001 NMBS