PERSBERICHT - 15 DECEMBER 2001

KortWeg: trein, auto en nu ook met het vliegtuig

NS Travel: KortWeg vakanties schot in de roos

Trein, auto en nu ook het vliegtuig zijn de vervoermiddelen voor het veelomvattende pakket KortWeg-vakanties van NS Travel. Hét specialisme van de zelfstandige dochter van de Nederlandse Spoorwegen is de populaire korte vakantie. Speerpunten in het programma zijn de stedenreizen en de twee- tot vierdaagse hotelreizen op zeer gevarieerde thema's waarbij men steeds de keus heeft om per eigen auto of per trein te reizen.

Voor 2002 is de vraag naar deze vakanties spectaculair gestegen. KortWeg voorziet in de groeiende behoefte met een fikse uitbreiding van 17% in het aantal hotels en arrangementen. Bovendien zet NS Travel nu voor de populaire stedenreizen ook luchtvaartmaatschappijen in om klanten een optimale keus te bieden. "Soms de trein, soms de auto, soms het vliegtuig" is dan ook het KortWeg-reisadvies voor 2002.

Kleinere steden

KortWeg stedenvakanties gaan niet alleen naar de grote publiekstrekkers als Parijs, Londen, Barcelona en Wenen. Ook sfeervolle kleinere steden die per trein en auto goed bereikbaar zijn, blijken in de smaak te vallen van de reiziger die een paar dagen iets nieuws wil zien en beleven. Nieuw voor 2002 zijn arrangementen in steden als Ieper en Kortrijk in België, Straatsburg en Lille in Frankrijk en het onverslijtbare Duitse Königswinter. Brugge is in 2002 Culturele Hoofdstad, KortWeg haakt daar op in met extra arrangementen naar deze parel onder de Belgische steden.

Sfeer en actie dicht bij huis

In eigen land en de buurlanden biedt KortWeg tientallen - vaak zeer originele - arrangementen vol "Ambiance" en "Actie". Bij de uitbreiding van dit succesvolle onderdeel valt op dat het Duitse Sauerland ruim is bedeeld. Nieuw zijn ook twee-, drie- of vierdaagse korte vakanties met als uitvalsbases bijvoorbeeld hotels op Terschelling, in Franeker, Gieten, Odoorn, Ruinen, Ootmarsum en Wittem en ook in Esch sur Alzette, Durbuy, Bergisch Gladbach en Daun. Een belangrijk KortWeg-thema is natuur, van stranden tot bossen en rivierdalen. Gastronomische avonturen zijn te beleven in Zuid-Limburg en Duitsland.

Budget tot superluxe

Het aantal hotels in het programma KortWeg is verhoogd van 334 naar 391. Bij de uitbreiding van het aantal hotels heeft NS Travel vooral gezocht naar sfeervolle en persoonlijk geleide hotels. De hotels in de KortWeg brochure worden aangeduid met labels die staan voor "Voordelig", "Couleur Locale", "Aanrader"en "Prestige". Dat betekent een keus in prijs van budget tot superluxe.

Digitaal zoeken op thema

Het complete aanbod van KortWeg is ook te vinden op de drukbezochte website van NS Travel, www.nstravel.nl Met de handige zoekmachine kan men gericht op thema een overzicht van arrangementen selecteren. Wie bijvoorbeeld op zoek is naar een idee voor een culinair uitstapje zal het water in de mond lopen bij het uitgebreide overzicht van culinaire arrangementen die het resultaat zijn van de zoekopdracht "culinair". In één oogopslag ziet men de duur van het arrangement en het aantal sterren waarmee de accommodatie geclassificeerd is. Met één muisklik roept men vervolgens de complete beschrijving van het arrangement op.


* * * * * *

Noot aan de redactie
Voor nadere informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Michiel Jonker, persvoorlichter voor NS Travel Group Tel. 030-2357070 of Ron Heeren, Directeur NS Travel Group tel. 030-2977140 / 06-53836679