PERSBERICHT - 15 DECEMBER 2001
Duitsland
Persinformatie
Duits Verkeersbureau
December 2001
Duitsland heeft er 28 topkoks bij
In Duitsland zijn 28 koks tot het culinaire `walhalla' toegetreden, zo
blijkt uit de jongste gegevens van de strenge beoordelers van de
toonaangevende Michelingids. De 28 topkoks werken voor restaurants die
een of meer Michelinsterren kregen toebedeeld. De jongste gegevens
lijken te onderstrepen dat de Duitse keuken steeds beter wordt.
De jongste Michelingids voor Duitsland bevat nu 1154 `aanbevelenswaardige' restaurants. Er zijn vijf bedrijven met drie en dertien met twee sterren, alsmede 173 met één. De vijf hoogstgewaardeerde koks (drie sterren) zijn Harald Wohlfahrt (Schwarzwaldstube in der Traube, Baiersbronn-Tonbach), Jean-Claude Bourgeuil (Schiffchen, Düsseldorf), Dieter Müller (Bergisch-Gladbach), Helmut Thielges (Wittlich) en Heinz Winkler (Aschau).
De meeste sterren-restaurants zijn te vinden in Baden-Württemberg (48). Deze deelstaat vormt samen met Noordrijn-Westfalen (33) en Beieren (30) de culinaire top drie van de Duitse regio's.