PERSBERICHT - 15 DECEMBER 2001

Duitsland

Persinformatie
Duits Verkeersbureau

December 2001

Duitsland heeft er 28 topkoks bij

In Duitsland zijn 28 koks tot het culinaire `walhalla' toegetreden, zo blijkt uit de jongste gegevens van de strenge beoordelers van de toonaangevende Michelingids. De 28 topkoks werken voor restaurants die een of meer Michelinsterren kregen toebedeeld. De jongste gegevens lijken te onderstrepen dat de Duitse keuken steeds beter wordt.

De jongste Michelingids voor Duitsland bevat nu 1154 `aanbevelenswaardige' restaurants. Er zijn vijf bedrijven met drie en dertien met twee sterren, alsmede 173 met één. De vijf hoogstgewaardeerde koks (drie sterren) zijn Harald Wohlfahrt (Schwarzwaldstube in der Traube, Baiersbronn-Tonbach), Jean-Claude Bourgeuil (Schiffchen, Düsseldorf), Dieter Müller (Bergisch-Gladbach), Helmut Thielges (Wittlich) en Heinz Winkler (Aschau).

De meeste sterren-restaurants zijn te vinden in Baden-Württemberg (48). Deze deelstaat vormt samen met Noordrijn-Westfalen (33) en Beieren (30) de culinaire top drie van de Duitse regio's.