Provincie Noord-Holland

Persbericht, 14 december 2001

Gedeputeerde Neef op werkbezoek naar St. Petersburg Gedeputeerde Enno Neef, portefeuillehouder Zorg, Welzijn en Cultuur brengt van
15 tot en met 17 december een werkbezoek aan St. Petersburg in Rusland in het kader van het UNA project Hermitage aan de Amstel.

Het geschikt maken van het gebouwencomplex de Amstelhof gelegen aan de Amstel in Amsterdam als dependance van het museum de Hermitage in St. Petersburg is één van de zeven aangewezen projecten die vanuit UNA-gelden mogelijk gerealiseerd worden. Het provinciale en maatschappelijke belang van dit project wordt door Provinciale Staten onderkent. Voor de Hermitage St. Petersburg zal de Hermitage aan de Amstel een venster naar West-Europa zijn en voor Amsterdam betekent deze dependance een toevoeging aan de huidige culturele infrastructuur.

Gedeputeerde Neef brengt onder andere een bezoek aan de Hermitage, het museum-paleis te Pavlovsk en het Mariinsky theater. Verder zal er een onderhoud zijn met een vertegenwoordiger van het bestuur van de stad over het 300-jarig jubileum van St. Petersburg.