Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Op zaterdag 15 december om 17.00 uur is burgemeester drs. J. van Agt aanwezig bij het ontsteken van de kerstboom op de Markt ten teken van opening van de Kerstmarkt.
Enkele collegeleden zijn op zondagavond 16 december aanwezig bij de uitvoering van het Kerstconcert van het gemengd koor De Brande in het Trouwkerkje.
Wethouder H. van der Heijden slaat op donderdag 20 december op de bouwplaats Parklaan/Lage Vaartkant de eerste paal van het project ParcStaete van Projectcom Vastgoed. Op dezelfde dag brengt wethouder J. van Harssel een bezoek aan de kerstmiddag voor 65-plussers van de Wijkvereniging Centrum-West in Den Drempel.

Integraal sociaal-economisch beleidsplan

Burgemeester en wethouders hebben vastgesteld het concept-integraal sociaal-economisch beleidsplan en leggen dit voor aan de klankbordgroep van de Industriële Kring Etten-Leur, het Midden- en Kleinbedrijf en de Kamer van Koophandel. De commissie AZ had de wens om tot zo'n beleidsplan te komen. Het betreffende beleidsplan gaat alleen in op die onderdelen van het scoiaal-economisch beleid waarvoor nieuwe en of aanvullende beleidsformulering noodzakelijk is. Het college legt het concept-plan op 8 januari voor aan de commissie Algemene Bestuurlijke en Economische Zaken. Het streven is om beleidsplan in de raadsvergadering van maart 2002 vast te stellen.

Herbenoeming lid Welstandscommissie

Burgemeester en wethouders hebben mevrouw ir. A. E. Hilberink herbenoemd als lid van de Welstandscommissie. Naast tevredenheid over haar functioneren, is het college van mening dat een consistente advisering door een welstandscommissie van belang is, gezien de grootschalige ontwikkelingen met vaak een lang doorloopproject. Mevrouw Hilberink wordt herbenoemd voor de periode
1 januari 2002 tot 1 januari 2006.


Promotie-activiteiten rondom verkiezingen 2002

Burgemeester en wethouders hebben besloten om in het kader van de verkiezingen voor de Gemeenteraad en voor de Tweede Kamer in 2002 diverse promotie-activiteiten uit te voeren, die vooral zijn bedoeld om de opkomst te bevorderen. Hierbij wordt tevens aangesloten bij landelijke activiteiten. Nieuw bij deze verkiezingen is een welkomstpakket voor degenen die voor het eerst mogen stemmen. Het gaat om jongeren van 18 tot 21 jaar en om nieuwe Nederlandse staatsburgers.

Motie gemeente Sliedrecht over dualisering

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de motie van de gemeenteraad van Sliedrecht over financiële compensatie voor de invoering van het dualisme. In de motie wordt de minister van Binnenlandse Zaken gevraagd om zodanige maatregelen te nemen dat de financiering niet eenzijdig bij de gemeenten komt te liggen. De minister van Binnenlandse Zaken heeft een bedrag van 33 miljoen gulden toegezegd voor de compensatie van de kosten van extra raadsleden.Verder is tijdens de behandeling van het wetsvoorstel in de Tweede Kamer de regering opgeroepen om de financiële doorwerking van de in het wetsvoorstel opgelegde verplichtingen in kaart te brengen, daarover overleg te voeren met de VNG en aan te geven op welke manier de financiering zal gebeuren. Het b en w-college brengt deze motie ter kennis van de gemeenteraad.

Structuurvisie Plus gemeente Zundert

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de ontwerp-Structuurvisie Plus van de gemeente Zundert. Het college heeft over de inhoud ervan geen opmerkingen en maakt daarom geen gebruik van de mogelijkheid om op het ontwerp te reageren.

Etten-Leur Promotie in de Ondernemer

In de editie mei 2002 van het blad "De Ondernemer", een uitgave die in heel West-Brabant verschijnt, wordt een special van vijf pagina's met redactionele artikelen over Etten-Leur opgenomen. Het b en w-college stelt hiervoor een financiële bijdrage beschikbaar. In de betreffende uitgave van de Ondernemer kan onder andere aandacht worden besteed aan het Centrumplan, Vosdonk en ParcStaete/Trivium en aan de werving van nieuwe bedrijven voor deze gebieden.

Subsidie voor "Duurzame revitalisering fase II Bedrijventerrein Vosdonk"

Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de brief van het provinciebestuur waarin wordt medegedeeld dat voor de "Duurzame revitalisering fase II Bedrijventerrein Vosdonk", het subsidiebedrag is vastgesteld op één miljoen gulden. Deze bijdrage is het maximumbedrag en conform het verzoek van het college.

Bezwaarschrift tegen verleende bouwvergunning ongegrond verklaard

Burgemeester en wethouders hebben besloten de ingediende bezwaren tegen het besluit om een bouwvergunning te verlenen voor een opslagloods aan de Bollenstraat ongegrond te verklaren. Deze beslissing is overeenkomstig het advies van de Commissie voor Bezwaar- en Beroepschriften. Het college moet op grond van artikel 44 van de Woningwet de bouwvergunning verlenen als het verzoek voldoet aan de voorschriften van het bestemmingsplan, de bouwverordening, de redelijke eisen van welstand en aan het bouwbesluit. Bij de toetsing van het bouwplan is gebleken dat daaraan wordt voldaan.

Project Hema

Burgemeester en wethouders hebben besloten tot verkoop van 200 m2 grond aan Rademakers Exploitatie Mij B.V., de eigenaar van de panden Hema en Leen Bakker in het overdekte winkelcentrum. Rademakers heeft vergunning voor de bouw van 25 appartementen op de Hema, maar om de bouw mogelijk te maken is er 200 m2 grond van de gemeente nodig. Daarnaast heeft het college besloten om Rademakers geen vrijstelling te verlenen voor het realiseren van een volledige vijfde bouwlaag op de Hema, maar wel de bereidheid uitgesproken om via de vrijstellingsmogelijkheid in het bestemmingsplan centrum, een hoekaccent aan te brengen voor enkele appartementen.