Politiebericht Flevoland: gehele regio 15-12-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Saskia van Bruinessen, 06-51401952

Aanhoudingen
ALMERE De politie hield vrijdagavond drie jongens uit Almere (twee van 15 en één van 16) aan op verdenking van poging tot inbraak bij een bedrijf aan de Televisieweg. De politie kreeg die avond een melding van een vernieling van een raam en een mogelijke inbraak aan de Televisieweg. Agenten zagen op de kruising van de Cissy de Marxveldstraat drie jongens die voldeden aan het opgeven signalement, lopen. De drie zijn aangehouden. Daarbij verzette de 16-jarige zich. De verdachten zijn voor nader verhoor geboeid overgebracht naar het politiebureau. De ouders zijn in kennis gesteld. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Een 15-jarige jongen uit Almere wordt verdacht van inbraak en is daarvoor aangehouden. Surveillerende agenten zien vrijdagavond een aantal jongens bij een winkel op de Transportweg staan. Bij het zien van de agenten gingen de jongens er vandoor. De agenten konden één van de jongens aanspreken. Zij zagen ook dat geprobeerd was in te breken in de winkel. De 15-jarige is aangehouden en geboeid voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

ALMERE Vrijdagmiddag betrapte de politie een 12-jarige jongen uit Almere op de Rembrandtweg met het afsteken van vuurwerk. Hij is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij heengezonden. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. Het vuurwerk is in beslag genomen en vernietigd.

EMMELOORD Vrijdagnacht hield de politie op de Korte Achterzijde een 27-jarige automobilist uit Urk aan op verdenking van het rijden onder invloed van alcohol. Op het politiebureau blies hij 520 ug/l (1,18 promille). Hij had ook geen geldig rijbewijs bij zich. Met een rijverbod van 5 uur is hij heengezonden. Proces-verbaal tegen de verdachte die al eerder hiervoor aangehouden was, wordt opgemaakt.

DRONTEN Een 36-jarige man uit Swifterbant is vrijdagavond aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De auto viel surveillerende agenten op, omdat deze mistlichten voerde terwijl er geen mist was. Op de Muntmeesterdreef lieten de agenten de auto stoppen en de agenten waarschuwden de 40-jarige bestuurster uit Swifterbant. De 36-jarige passagier uit Swifterbant waarvan de politie vermoedde dat hij alcohol genuttigd had, protesteerde en bij het wegrijden voerde de auto nog steeds de mistlichten. Daarvoor kreeg de bestuurster een bekeuring. Later zagen de agenten de man zelf rijden. Hij is aangehouden wegens het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies de verdachte 510 ug/l (1,16 promille). Proces-verbaal is opgemaakt en een dagvaarding is uitgereikt. Met een rijverbod van 5 uur is de inwoner van Swifterbant heengezonden.

LELYSTAD De politie hield vrijdagavond een 29-jarige man uit Lelystad aan op verdenking van handel in hard drugs. Surveillerende agenten zagen de voor hun bekende man (hij was eerder aangehouden voor handel) op de Voorstraat. Bij een controle in het kader van de Opiumwet bleek de man coke bij zich te hebben. Deze is in beslag genomen. Hij is aangehouden en geboeid overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader verhoor ingesloten. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Aanrijdingen
ZEEWOLDE Vrijdagochtend raakte een 26-jarige automobiliste uit Biddinghuizen licht gewond bij een aanrijding op de Gooiseweg. Ze reed richting Almere. Bij de verkeerslichten zag zij rook onder haar motorkap komen en ze reed de kruising op. Een getuige die uit de richting Zeewolde kwam, reed volgens zijn verklaring door groen en kon de auto net ontwijken. Een 31-jarige automobilist uit Hilversum die ook uit de richting van Zeewolde kwam, botste tegen de auto van de 26-jarige. De vrouw is per GGD-ambulance naar het ziekenhuis te Almere gebracht waar ze na behandeling weer weg mocht. De autos zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De brandweer maakte de weg schoon.

MARKNESSE Vrijdagmiddag vond een aanrijding op de Markesserweg plaats. Hierbij kwamen drie autos met elkaar in botsing. Ter plaatse zag de politie dat de autos de weg versperden. De politie zette de weg weg af en deze bleef een uur of twee afgesloten. De brandweer, de GGD-ambulance en de traumaheli waren ook ter plaatse. Een 64-jarige automobiliste uit Emmeloord reed richting Emmeloord, is door nog onbekende reden op de andere weghelft terechtgekomen, is tegen de auto van een 48-jarige vrouw uit Capelle aan den Ijssel en daarna tegen de auto van een 46-jarige man uit Ossenzijl gebotst. De 48-jarige automobiliste uit Capelle aan den IJssel is door de brandweer uit haar auto die in sloot lag, bevrijd en per GGD-ambulance met breuken naar het Sophiaziekenhuis gebracht. Haar inzittende is met onbekend letsel naar het ziekenhuis te Emmeloord gebracht. De bestuurder van de achterste auto is met zijn inzittende naar het Dr. Jansenziekenhuis per GGD-ambulance gegaan. De politie stelde een onderzoek ter plaatse in. Meer (persoons)gegevens van deze aanrijding zijn op het moment van schrijven van dit bericht nog niet bekend.

URK Een 31-jarige fietser is met onder andere nekklachten naar het ziekenhuis gegaan ten gevolge een botsing met een auto van een 38-jarige man uit Emmeloord. De auto reed zuidwaarts op de Balkan en de fietser reed westwaards over het fietspad. Bij de kruising met de Urkerweg zag de automobilist de fietser over het hoofd.

Branden
ALMERE Zaterdagochtend vroeg kreeg de politie een melding van een brand in een schuur op de Oktoberstraat. Ter plaatse zagen de agenten dat het vuur naar de schuur ernaast oversloeg. De brandweer bluste de brand. Niemand raakte gewond. De politie zette de omgeving af, omdat het glad op de weg geworden was door het bluswater. Dat het daar glad is, is aan de gemeente doorgegeven. De politie vermoedt brandstichting.

BIDDINGHUIZEN Vrijdagavond brandde een auto op de Harderringweg helemaal af. De brandweer bluste de brand. De 34-jarige automobilist verklaarde dat hij tijdens het rijden al problemen vermoedde (kortsluitingen). Hij kon nog net op tijd de auto stilzetten. Niemand raakte bij de brand gewond.

KRAGGENBURG De politie kreeg vrijdagochtend een melding van een autobrand op de Leemringweg. Ter plaatse bluste de brandweer de brand. De 21-jarige bestuurder uit Vollenhove was al uit de auto en raakte niet gewond. Vermoedelijk is de brand door zelfontbranding ontstaan. Door de bluswerkzaamheden werd de weg en het fietspad glad en de politie waarschuwde de weggebruikers hiervoor totdat rijkswaterstaat ter plaatse kwam.

LELYSTAD De politie kreeg vrijdagnacht een melding van een brand op de Rhonestraat. Ter plaatse kwamen ook de brandweer en de GGD-ambulance. De agenten zagen de brand aan de achterkant van de woning. Niemand was in de woning aanwezig. De buren waren al door een oplettende buurtbewoner gewaarschuwd en uit hun woning gehaald. Niemand raakte bij de brand gewond. De brandweer bluste de brand en stelde een onderzoek in. Ook de technische recherche van de politie heeft een onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.

Onwelwording
MARKNESSE Een 25-jarige vrouw werd vrijdagavond op het fietspad van de Marknesserweg onwel. Oplettende omstanders boden hulp aan. Na controle door het ambulancepersoneel, mocht de vrouw weer verder fietsen. De vrouw verklaarde hier vaker last van te hebben.