Politiebericht Eindhoven e.o. 15-12-2001
Persbericht van 15 december 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Onder invloed achter op auto gebotst Op de Fellenoord is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 30-jarige automobilist uit Eindhoven achter op de auto van een 39-jarige Eindhovenaar gebotst. De 30-jarige man kon zijn auto niet op tijd tot stilstand brengen toen de Eindhovenaar voor hem plotseling remde. Uit onderzoek bleek dat hij een slok te veel op had. Een ademanalyse gaf een promillage van 1,20 aan. De man kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Bedreiging
Op de Vestdijk is vrijdagavond rond 20.40 uur een 20-jarige man uit Sint Oedenrode aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van twee Eindhovenaren (38 en 40 jaar) kort daarvoor. De twee mannen wilden met de auto een parkeerterrein verlaten. Op het moment dat zij de afsluitbare poort van het terrein openden kwam er een onbekende man in hun richting lopen. Toen de man een mes tevoorschijn haalde hebben de slachtoffers de poort meteen gesloten en de politie gebeld. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Bedreiging
Op het Stratumseind is zaterdagochtend rond 3.40 uur een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij wordt verdacht van het bedreigen met een mes van een 22-jarige Veldhovenaar kort daarvoor. Het slachtoffer was in gesprek geraakt met de hem onbekende verdachte toen hij plotseling door deze persoon bedreigd werd met een mes. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Bestuurder met slok te veel op belandt met auto in sloot Op de Rochadeweg is zaterdagochtend rond 00.50 uur een 33-jarige automobilist uit Geldrop met zijn auto in een droogstaande sloot terecht gekomen. Hij verloor de controle over zijn stuur toen hij plotseling moest remmen voor een overstekende kat. Uit onderzoek bleek dat de automobilist een slok te veel op had. Een ademanalyse wees een promillage van ruim 0,50 uit. De man kreeg een rijverbod van een uur en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte kan zich niet legitimeren
Op de Wethouder Ebbelaan is vrijdagavond rond 19.30 uur een nog onbekende man aangehouden. De politie hield hem staande omdat hij geen voorlicht had op zijn fiets. De verdachte sprak Spaans en kon zich op geen enkele manier legitimeren. Hierop is hij voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Helmond: Tasjesroof
Op de Lekstraat is vrijdagavond tussen 18.30 en 18.45 uur een 58-jarige vrouw uit Helmond van haar tas en haar ketting beroofd. De vrouw liep daar door een parkje toen plotseling een bromfiets haar van achteren naderde. Direct daarop werd ze van achteren vastgepakt door een onbekende man die haar bedreigde met een scherp voorwerp. Een tweede man bleef op de bromfiets zitten. Een halsketting werd van haar nek getrokken en haar tas, met daarin een portemonnee met een paar honderd gulden en make-up, werd van haar schouder gerukt. Vervolgens kreeg ze een harde duw waardoor ze viel. Hierop is het duo met de bromfiets en de buit gevlucht in de richting van het kanaal. De politie verzoekt getuigen van deze tasjesroof contact op te nemen via 0900-8844.

Eersel: Frontale aanrijding
Op de Dalemsedijk zijn vrijdagavond rond 21.00 uur twee personenautos frontaal met elkaar in botsing gekomen. Het ongeluk gebeurde toen een 34-jarige Duitse automobilist die over de Dalemsedijk reed plotseling moest remmen voor een 17-jarige fietser uit Eersel. Hierdoor kwam zijn voertuig op de linkerweghelft terecht en botste hij frontaal op het voertuig van een automobilist uit Hapert (leeftijd onbekend) die hem tegemoet kwam rijden. De 34-jarige Duitser en een 19-jarige Duitse inzittende zijn met botbreuken overgebracht naar het Catharinaziekenhuis. Een tweede inzittende, een 31-jarige Duitser (leeftijd onbekend) is voor behandeling aan zijn verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis. De bestuurder van de tegemoetkomende auto en zijn bijrijdster uit Reusel (leeftijd onbekend) zijn overgebracht naar het St. Josephziekenhuis. De fietser bleef ongedeerd.

Gemert: Huisvredebreuk
In een horecagelegenheid is zaterdagochtend rond 1.00 uur een 19-jarige verdachte man uit Beek en Donk aangehouden. De verdachte wilde de horecagelegenheid binnenlopen terwijl hem in september de toegang tot het pand voor een jaar is ontzegd. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oostelbeers: Verdachten van diefstal autobanden aangehouden Op de Fransebaan zijn vrijdagavond rond 21.30 uur een 23-jarige en een 33-jarige man uit Oostelbeers en een 35-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De drie worden verdacht van het wegnemen van ongeveer 40 autobanden uit een opslagruimte aan de Fransebaan tussen donderdagochtend en vrijdagavond. Een getuige betrapte de verdachten bij het wegnemen van de banden en schakelde direct de politie in. De verdachten zijn voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Someren: Inbrekers overlopen
In een woning op de Florastraat zijn vrijdagavond rond 20.00 uur twee inbrekers overlopen door de bewoners. De inbrekers zijn in de woning gekomen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken. Toen de 68-jarige bewoonster met haar man thuis kwam zag zij twee vreemde mannen uit haar woning vluchten. Ze heeft geprobeerd een van de mannen tegen te houden toen hij over een poort klom. De inbreker sloeg de vrouw echter waardoor zij een wond in haar gezicht opliep. Hieraan is zij door een doktor behandeld. Beide mannen zijn ontsnapt. Voor zover tot nu toe bekend worden er sieraden uit de woning vermist.