Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Berichten van zaterdag
15:48 zaterdag 15 december 2001

Dirk Neef, 06 - 51 557 950

Alcohol in het verkeer

ZUIDWOLDE. De politie hield vrijdagavond op de Steenbergerweg in Zuidwolde een 35 jr. man uit die plaats aan. Hij reed onder in een auto. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ruim 0,7 promille.

DALEN. In de nacht van vrijdag op zaterdag hield de politie op de Westerwijk in Dalen een 54 jr. automobilist uit die plaats aan. Ook bij deze man werd een alcoholgehalte van ruim 0,7 promille vastgesteld.


*
Fiets uit berging gestolen

HOOGEVEEN. Uit een niet afgesloten schuurtje achter een woning aan de Bilderdijklaan in Hoogeveen is zaterdagmorgen tegen 08.30 uur een herenfiets gestolen. De zoon van de bewoner zag nog net een donkergekleurde man met de fiets verdwijnen. De dief werd echter niet meer achterhaald.


*
Auto gestolen

EMMER COMPASCUUM. Vrijdagavond tussen 22.20 en 22.30 uur, is op het Hoofdkanaal WZ in Emmer Compascuum een rode Toyota Corolla gestolen. De eigenaar had de auto, met de sleutels nog in het contactslot, een paar minuten onbeheerd voor zijn woning laten staan. Hij was bezig met het inladen van wat spullen. Een buurman zag de auto zonder verlichting wegrijden.


*
Woninginbraken

GIETEN/ASSEN. Vrijdagavond is tussen 19.00 en 24.00 uur op drie plaatsen ingebroken in woningen. In Gieten gebeurde dit in een woning aan de Asserstraat en in een woning aan de Gasselterweg. In Assen kreeg een woning aan de Jacob Catslaan ongewenst bezoek. Men kwam binnen door het openbreken van een raam of een deur. Uit de woningen zijn sieraden en geld gestolen.


*
Computer weg

NIEUW BUINEN. Uit een school aan de Wilgenlaan in Nieuw Buinen is o.a. een computer gestolen. De inbraak werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ontdekt. Men kwam binnen door een raam te forceren.


*
Overval (vervolgbericht)

MEPPEL. In aansluiting op het bericht van vrijdagavond kan worden gemeld dat het bij de dader om een blanke man gaat. Volgens de getuigen ziet hij er nog jong uit. Hij droeg een bril. Verder had hij een pet op en droeg hij een lichtgekleurd jack. De buit bestaat uit een geldbedrag van een paar duizend gulden.


*
Verdachten aangehouden

ZUIDWOLDE. Op de Hoofdstraat in Zuidwolde hield de politie in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen van 21 en 27 jr. uit die plaats aan. Ze worden verdacht van mishandeling van een 27 jr. plaatsgenoot. Deze man werd in de omgeving van het Kerkplein in elkaar geslagen. I.v.m. zijn verwondingen werd hij overgebracht naar het ziekenhuis en ter observatie opgenomen. De politie stelt een onderzoek in.


*
Zender Dakota uit de lucht

GIETERVEEN. Vrijdagavond is door de politie en controleurs van de Divisie Telecom van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het zwijgen opgelegd aan zender Dakota. Deze zond uit op de FM frequentie vanuit een woning aan de Herenweg in Gieterveen. De 400 watt zender werd in beslag genomen. Tegen de 21 jr. eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.


*
Grenscontrole op vuurwerk

COEVORDEN. Zaterdagmorgen controleerde de politie in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee, bij een aantal grensovergangen naar Duitsland op de invoer van vuurwerk. In vijf gecontroleerde autos werden meerdere vuurwerkpakketten, twee vuurwerkpistolen en veel vuurwerkmunitie aangetroffen. Dit werd allemaal in beslag genomen. De eigenaars kregen direct een transactie aangeboden van gemiddeld f. 300,- die direct moest worden betaald.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe