Politiebericht Eindhoven e.o 15-12-2001
2e Persbericht van zaterdag 15 december 2001

Berichten uit de regio

Veldhoven: Diefstal bedrijfsauto
Vanaf de Oortlaan is tussen vrijdagavond 21.00 uur en zaterdagmorgen 08.00 uur een bedrijfsauto, merk Chrysler, type Voyager, kleur grijs, voorzien van het kenteken VB-XN-67, weggenomen. In de auto bevond zich stratenmakers gereedschap en een trilplaat.

Eindhoven: Man van geld en GSM beroofd
Vrijdagavond omstreeks 21.30 uur is op de Barrierweg een 19-jarige Eindhovenaar van zijn geld en zijn GSM beroofd. Het slachtoffer had juist geld gepind. Toen hij weg wilde lopen stond er plotseling een blanke man, ongeveer 1.90 cm lang, breed postuur, leeftijd tussen de 20 en 30 jaar, gekleed in een jas met lichte bovenkant en donkere onderkant en een spijkerbroek, voor hem. De man eiste het geld en de GSM van het slachtoffer anders zou hij hem neersteken. Het slachtoffer voelde zich bedreigd en heeft zijn geld en GSM afgegeven waarna de overvaller wegrende in de richting van de Vennecoolstraat.

Best: Diefstal motorfiets
Tussen vrijdagavond23.30 uur en zaterdagmorgen 00.15 uur is van de Leemkuilen een motorfiets, merk Gilera, type runner 180, kleur zwart, voorzien van het kenteken MY-36-YD, weggenomen.

Helmond: Zakkenrollen
Op de Marktstraat is vanmiddag omstreeks 15.15 uur, een 43-jarige vrouw uit Aarle-Rixtel het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw is uit haar jaszak weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele bankpasje en een paar honderd gulden.

Bergeijk: Zakkenrollen
Vanmiddag omstreeks 12.35 uur is op het Hof een 54-jarige inwoonster van Bergeijk het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De portemonnaie van de vrouw werd uit haar jaszak weggenomen. In de portemonnaie zaten enkele bankpasjes en een geldbedrag van ongeveer 150 gulden.

Eindhoven: Snorfietster gewond
Op de kruising Veldmaarschalk Montgomerylaan Looierstraat is zaterdagochtend rond 10.15 uur een 21-jarige snorfietster uit Eindhoven gewond geraakt. De vrouw reed over de ventweg van de Veldmaarschalk Montgomerylaan komende uit de richting van de Schoenmakerstraat. Op het eerder genoemde kruispunt verleende zij geen voorrang aan een 36-jarige automobilist uit Son die van rechts kwam. Hierdoor kwamen beide voertuigen met elkaar in botsing. De vrouw is voor behandeling aan haar verwondingen overgebracht naar het Catharina ziekenhuis.

Eindhoven: Zakkenrollers actief
In het winkelcentrum van Eindhoven zijn zaterdagmiddag drie personen het slachtoffer van een zakkenroller geworden. In de Heuvelgalerie is de portemonnee van een 23-jarige Eindhovenaar gerold. In de portemonnee zaten geld, een rijbewijs, een verblijfsvergunning en enkele pasjes. Ook werd in de Heuvelgalerij de portemonnee, met daarin een aantal pasjes en ruim 200 gulden, van een 54-jarige vrouw uit Eersel weggenomen. De portemonnee zat in haar handtas. Verder bemerkte op de Rechtestraat een 25-jarige vrouw uit Helmond ook dat haar portemonnee, met daarin een paar pasjes en ongeveer 200 gulden, uit haar handtas verdwenen was.

Eindhoven: Verdachte van zakkenrollerij aangehouden In een winkel op de Piazza is zaterdagmiddag rond 16.00 uur een 24-jarige vrouw (woonplaats onbekend) aangehouden. De vrouw wordt verdacht van het proberen weg te nemen van een portemonnee van een winkelende vrouw uit Nuenen. De vrouw bemerkte plotseling dat iemand met haar handen in haar tas zat en sprak meteen een beveiligingsmedewerker hierover aan. Op haar aanwijzingen kon de verdachte door de beveiligingsmedewerker in de kraag gepakt worden. Zij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Mannen aangehouden na diefstal fiets Tijdens een surveillance zag de politie zaterdagmiddag rond 13.40 uur twee mannen een fiets wegnemen vanaf de Woenselse Markt. De twee verdachte Eindhovenaren (25 en 37 jaar) werden direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De fiets werd weggenomen terwijl de 79-jarige eigenaar uit Eindhoven op de weekmarkt iemand om informatie vroeg. Hij stond op dat moment met de rug naar zijn fiets toe. Toen hij omkeek was de fiets verdwenen. De verdachten zijn na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Winkeldief aangehouden
Op de Braak is zaterdagochtend rond 11.00 uur een 31-jarige verdachte winkeldief zonder vaste woon - en/of verblijfplaats aangehouden. Een medewerker van een winkel aan de Pleintjes zag de man kort daarvoor met een stapel kleding onder zijn arm de winkel uitrennen en achtervolgde hem. Op straat heeft een passant de man in zijn kraag gepakt en overgedragen aan de politie. Hij had tien broeken en vijf overhemden uit de winkel weggenomen. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.