Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 12.30 uur
Autobrand

HOUTEN Vrijdagavond om tien voor elf brandde op de Snoeksloot een personenauto uit. Getuigen hadden kort na het uitbreken van de brand een verdachte witte bestelauto zien wegrijden. Bij onderzoek bleek dat één van de ruiten van de auto met een steen was ingeslagen. Onderzoek wees uit dat het hier ging om een wraakactie van een ex-relatie. De verdachte, een 25-jarige man uit Nieuwegein is inmiddels aangehouden. Deze brand heeft niets te maken met de autobranden die begin oktober voorkomen in de wijk Het Veld.

Onder invloed tegen een boom

IJSSELSTEIN De politie heeft vrijdagavond om acht uur op de Edelstenenbaan een gewonde man aangetroffen die met zijn auto tegen een boom was gereden. De auto is met een takelauto afgevoerd. De man is met onbekend letsel naar het UMCU gebracht. In het ziekenhuis is een blaastest afgenomen waaruit bleek dat de man een promillage had van 1.25.

Aangehouden na lokaalvredebreuk

HOUTEN De politie heeft vrijdagmiddag om één uur een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden in een kantoorpand aan de De Molen in Houten. Personeel in het kantoor had de jongeman verschillende malen verzocht het pand te verlaten. Hij deed dit niet waarna de politie werd gebeld. Ook nu wenste hij niet te vertrekken. Bij de aanhouding begon hij zich bijzonder agressief te gedragen zodat assistentie gewenst was. Met vier agenten kon de jongeman in de boeien worden overgebracht naar het politiebureau in Nieuwegein. Eén van de agenten raakte tijdens de aanhouding licht gewond.