Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2001

Politieberichten district Eemland zuid, 11.00 uur
Beroofd van portemonnee

AMERSFOORT Vrijdagmorgen fietste een 21-jarige inwoner van Amersfoort rond half twee op de Vlasakkerweg toen hij werd aangeroepen door een man die hem inhaalde op een donkere herenfiets. De man vroeg hem om een sigaret en trapte de fietser vervolgens van zijn rijwiel. Er vond een worsteling plaats waarbij de fietser van zijn portemonnee werd beroofd en de dader vervolgens wegfietste. De gealarmeerde politie heeft nog in de omgeving gezocht maar de dader niet aangetroffen. Eventuele getuigen kunnen bellen met de politie in Amersfoort, telefoonnummer 0900-8844.

Kettingbotsing bij rotonde

WOUDENBERG Vrijdagmiddag vond rond drie uur een aanrijding plaats op de Maarsbergerweg ter hoogte van de rotonde. Vier autos, rijdend vanuit Maarsbergen richting Woudenberg, waren met elkaar in botsing gekomen toen de voorste auto remde en de daarachter rijdende autos niet op tijd konden remmen. Flinke materiele schade was het gevolg. Een 67-jarige vrouw uit Woudenberg raakte hierbij licht gewond maar kon door de ambulance ter plaatse worden behandeld.

Te jong voor bromfiets

AMERSFOORT Surveillerende politiemensen zagen vrijdagmiddag om half zes een te jong persoon op een bromfiets rijden op de Everard Meijsterweg. Nadat de jongen was staande gehouden, bleek hij 13 jaar te zijn en niet over de goede papieren te beschikken. De bromfiets stond gesignaleerd als gestolen in Enschede. De ouders van de jongen zijn ingelicht en hebben binnenkort een gesprek met de wijkagent.

Pizzakoerier beroofd
AMERSFOORT Een 19-jarige jongen uit Amersfoort is vrijdagavond rond acht uur in een lift van een flat aan de Liendertseweg onder bedreiging van een mes beroofd van enkele honderden guldens en zijn mobiele telefoon. Nadat hij een bestelling had afgeleverd in de flat, stapte een man bij hem in de lift en maakte hem zijn geld en zijn mobiele telefoon afhandig. Vervolgens verdween de dader naar buiten. Een van de flatbewoners waarschuwde de politie.

De politie van Amersfoort (0900-8844) is op zoek naar getuigen van deze brutale beroving. Het signalement van de dader luidt: negroïde man, lengte 1.80/1.90 m, geelgroene muts, witte halflange jas.

Doorrijder alsnog aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmorgen rond drie uur kreeg de politie de melding dat op de Liendertseweg nabij een benzinestation een automobilist tegen een hek zou zijn gebotst en vervolgens snel was weggereden. Enkele auto-onderdelen, waaronder een kentekenplaat, lagen nog op het trottoir zodat de automobilist makkelijk te traceren was. De auto werd vervolgens zwaar beschadigd aangetroffen voor de woning van de automobilist, een 26-jarige man uit Amersfoort. De eigenaar gaf toe de aanrijding te hebben veroorzaakt en is overgebracht naar het politiebureau voor het opmaken van een proces verbaal.