Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 15-12-2001

Politieberichten district Binnensticht, 11.30 uur
Verkeerscontroles

ZEIST Vrijdagmiddag werd tussen acht en twaalf uur een snelheidscontrole gehouden op de Woudenbergseweg. De maximumsnelheid is hier 80 km per uur. In totaal passeerden 1152 autos de radar. Daarvan reden er 107 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 117 km per uur.

Op de Slotlaan vond vrijdagmorgen een fietsverlichtingcontrole plaats tussen half acht en acht uur. Er werden veertien bekeuringen uitgereikt.

Aanrijding

ZEIST Vrijdagmiddag kwamen op de Panweg rond vijf uur een personenauto en een lijnbus met elkaar in botsing. Bij het linksaf slaan op de kruising Panweg/Dreef botste de bus tegen de linkerzijde van een tegemoetkomende personenauto. De bestuurder van deze auto, een 38-jarige man uit Zeist, kwam hierbij bekneld te zitten en moest door de brandweer worden bevrijd. Lichte verwondingen en enkele kneuzingen waren het gevolg. De regionale verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht doet onderzoek naar het ongeval. Het kruispunt is twee uur afgesloten geweest.

Paarden los

DRIEBERGEN/RIJSENBURG Een tiental paarden liep vrijdagmorgen rond half tien op de Traaij van de vrijheid te genieten. Zij waren zojuist losgebroken. Omstanders wisten een aantal paarden in een weiland aan de Lange Dreef te krijgen. De overige paarden waren op de Willem van Abcoudelaan samengedreven met hulp van omstanders. De eigenaar heeft zijn paarden vervolgens per trailer afgevoerd. De afdeling Levende Have van de Politie Regio Utrecht onderzoekt of tegen de eigenaar proces verbaal kan worden opgemaakt.