Gemeente Deventer

Kerstmarkt op 15 en 16 december

Het is weer groot kerstfeest op de Brink en in de Walstraat op zaterdag 15 en zondag 16 december. Het kerstfeest begint om 11 uur en sluit om 17 uur.

De warenmarkt op de Brink is op zaterdag 15 december in kerststijl met een levende kerststal. In de Walstraat is het Charles-Dickensfestijn. Onderdeel van het kerstfeest op zondag 16 december is de kerstmarkt op de Brink en het Charles-Dickensfestijn in de Walstraat.

Deze dag hebben tal van kerstactiviteiten plaats. Een omvangrijk cultureel kerstprogramma met concerten en optredens in kerken en op straat.

Levende kerststal.

Naast het Charles-Dickensfestijn zijn er diverse optredens op podia, de markt en in het winkelgebied. De aanwezigheid van arrensleden, een zingende kerstboom op de markt en vele attracties geven het kerstfeest nog meer sfeer.

De kerstmarkt op de Brink vormt de verbinding tussen het winkelgebied en het Dickensfestijn.

Verkeersmaatregelen

De volgende wegen zijn op zaterdag 15 december van 9 tot 17 uur voor het verkeer afgesloten: Keizerstraat (vanaf de Singel), Damstraat, Prinsenplaats, Golstraat, Roggestraat, Walstraat, Bergstraat en Bergkerkplein.

Als gevolg van deze afsluitingen zijn ook de Geert Grootestraat en de Pikeursbaan voor auto's niet bereikbaar.

De uitrit van de parkeerplaats aan de Pikeursbaan is aan de kant van de Pikeursbaan afgesloten. De parkeerplaats is te bereiken en te verlaten via de in- en uitrit aan de Verzetslaan.

De volgende wegen zijn op zondag 16 december van 9 tot 17 uur voor het verkeer afgesloten:

Keizerstraat (vanaf de Singel), Damstraat, Prinsenplaats, Golstraat, Roggestraat, Walstraat, Bergstraat, Bergkerkplein, Vleeshouwerstraat, Grote en Kleine Overstraat, Bergkerkplein, Brink (gedeelte tussen Rijkmanstraat en Menstraat) en Menstraat.

Als gevolg van deze afsluitingen zijn ook de Geert Grootestraat en de Pikeursbaan niet voor auto's bereikbaar.

De uitrit van de parkeerplaats aan de Pikeursbaan is aan de kant van de Pikeursbaan afgesloten. De parkeerplaats is te bereiken en te verlaten via de in- en uitrit aan de Verzetslaan.

Parkeren

De parkeergarages Op den Keizer, Noordenbergplein en Leeuwenbrug zijn de hele dag geopend.

Voorts zijn de parkeerterreinen Beestenmarkt, Verzetslaan, Wilhelminabrug, Grote kerkhof en Nieuwe Markt beschikbaar.

Vergunninghouders die binnen de afgesloten sector vallen mogen hun auto parkeren in de aangrenzende sectoren.

Aan het Pothoofd ter hoogte van de Wilhelminabrug zijn tijdens het kerstfeest acht extra invalidenparkeerplaatsen ingesteld.

De gemeente verzoekt bezoekers die per fiets naar het kerstfeest komen hun fiets te stallen bij de bewaakte stallingsplaatsen: Op den Keizer, Lamme van Dieseplein of in de Keizerstraat.

Busdienst

Er is een buspendeldienst ingesteld om bezoekers die met de auto naar Deventer komen de mogelijkheid te bieden deze aan de rand van de stad, op het bedrijventerrein te parkeren en met de buspendel het kerstfeest te bezoeken. Vanaf de snelweg (A1, afslag Deventer) zijn de halteplaatsen voor de buspendel met bewegwijzeringsborden aangegeven.