Politiebericht Venlo 16-12-2001
Mediaberichten 16 december (12.10 uur)

Venlo Zakkenrollers actief in centrum

VENLO Verschillende slachtoffers hebben zaterdag bij de politie aangifte van zakkenrollen gedaan. Zij werden allen in het centrum van Venlo op de markt of in de Vleesstraat van hun portemonnaie beroofd. In totaal heeft de politie zeven aangiftes opgenomen, voor een geschat totaalbedrag van 2000 gulden aan contant geld.

Oostrum Diefstal uit bedrijf

OOSTRUM Uit een bedrijfspand aan de Stationsweg is in de nacht van vrijdag op zaterdag een aantal pallets met goederen gestolen. De inbrekers kwamen het pand binnen door een garagedeur van een naastgelegen pand te vernielen. De goederen, bestaande uit pannensets, messensets en cassettes vertegenwoordigen een geschat bedrag van 50.000 gulden.

Weert Diefstal uit kleedkamers

WEERT Uit de kleedkamers van het sportcomplex aan de Sportstraat zijn door een onbekende portemonnaies en GSM-telefoons uit de kleding van sporters gestolen. Drie slachtoffers deden aangifte van diefstal bij de politie. De diefstal vond zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur plaats door een jongeman van ongeveer 18 jaar met een getint uiterlijk die in een zwarte VW Polo coupé reed. Hij droeg een zwarte leren jas, een zwarte trui, spijkerbroek en een wit baseballpetje.

Venlo Winkeldief aangehouden

VENLO De bewaking van een winkel aan het Mons. Nolensplein heeft zaterdagmiddag een 18-jarige Duitser uit Neuss staande gehouden voor winkeldiefstal. De jongeman stak een slof sigaretten in zijn jaszak zonder te betalen. Op het moment dat het winkelalarm afging liet hij de buit vallen. Hij werd overgedragen aan de politie, die tegen hem proces-verbaal opmaakte en in het kader van snelrecht hem een boete van 300 gulden oplegde.

Haelen Snelheidsduivel staande gehouden

HAELEN Een patrouille van de politie heeft afgelopen nacht op de Napoleonsweg een inwoner van het Belgische Hasselt staande gehouden. De man waarvan de leeftijd niet bekend is, reed met zeer hoge snelheid over de Napoleonsweg richting Kessel. In de bebouwde kom reed hij nog met een snelheid van 105 km/u. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hem werd een boete van 12.000 Bfr. opgelegd, die hij direct betaalde.

Swalmen Drie meisjes voor vandalisme aangehouden

SWALMEN Op aanwijzingen van een getuige heeft de politie zaterdagavond vijf meiden in de leeftijd van 16 en 17 jaar aangehouden voor vandalisme en vernieling. De groep bleek omstreeks 22.30 uur op het station van Swalmen een wachthokje te hebben vernield, door de ruit eruit te trappen. Een getuige die de meiden op hun gedrag aansprak, kreeg een grote mond. Hij waarschuwde de politie en volgde de groep die in de trein naar Roermond stapte. De politie waarschuwde de machinist die de deuren gesloten hield totdat de verdachten waren herkend en aangehouden konden worden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en de ouders zijn door de politie in kennis gesteld van het wangedrag van hun dochters.

Weert Verkeersovertreders beboet

WEERT De politie heeft zaterdagavond enkele automobilisten voor diverse overtredingen bekeurd, en hen een waarschuwing gegeven voor het racen op de openbare weg. Na een melding dat een grote groep jongeren zich met autos verzamelde op de Oude Graaf op industrieterrein De Kempen, trof de patrouille een dertigtal autos aan, waarvan de inzittenden bij elkaar stonden te praten. Gezien de types autos kan vermoed worden dat de jongelui wilden gaan racen op het industrieterrein. Zij verzamelden zich na contact via Internet en telefonisch contact. De politieagenten hebben de 26-jarige uit Berkel-Enschot afkomstige organisator van de bijeenkomst aangesproken en hem en de andere aanwezigen te kennen gegeven dat dit op de openbare weg verboden is, op straffe van intrekking van het rijbewijs. Toen deze automobilist ging rijden, werd hij staande gehouden en voor het rijden zonder veiligheidsgordel geverbaliseerd. Van alle aanwezigen zijn de gegevens door de politie genoteerd en gecontroleerd. De politie heeft de omgeving nog geruime tijd in de gaten gehouden en blijft alert op het fenomeen.