Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 16-12-2001 Politieberichten district Heerlen
Heerlen

Persbericht 13.05 uur

Heerlen; ongenode feestganger aangehouden

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.50 uur werd in kasteel Hoensbroek aan de Klinkertstraat een 22-jarige inwoner uit Oirsbeek aangehouden. De Oirsbekenaar was samen met een vriend een van de zalen in het kasteel binnen gegaan waar op dat moment een 25-jarig huwelijksfeest werd gevierd. Zij werden door aanwezigen betrapt bij het stelen van twee flessen wijn, waaraan vermoedelijk een enveloppe met geld was bevestigd. De Oirsbekenaar kon door enkele feestvierders worden aangehouden, terwijl de tweede dader met twee flessen wijn op een bromfiets wist te ontkomen.
De aangehouden `feestganger` verklaarde dat hij en zijn vriend op weg waren naar een disco in Beek en besloten een korte tussenstop te maken. De identiteit van de twee dader is bij de politie bekend.

Heerlen; vernielingen door vuurwerk

Zaterdagmiddag omstreeks 16.00 uur hebben onbekenden aan het Fossielenerf een PTT-brievenbus met vuurwerk vernield. De bus bleek geheel te zijn vernield. De inhoud met daarbij veel kerstpost die over straat verspreid lag, werd door een omwonende opgeraapt en aan de politie overgedragen. Van de daders ontbreekt elk spoor. Aan de vullingsweg werd eveneens zaterdagmiddag een 21-jarige Heerlenaar aangehouden. Hij had in gezelschap van enkele andere jongens een prullenbak laten exploderen door er vuurwerk in af te steken.

A.J.M. Boosten (Communicatie en Persvoorlichting, tel. : 045 - 4003050)