Ingezonden persbericht


Uitblijven verblijfsvergunning maakt langer verblijf onmogelijk

Gunco/Rotterdam Basketbal verder zonder Auguste

ROTTERDAM Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft vandaag, zondag 16 december, noodgedwongen afscheid moeten nemen van Ewan Auguste. De center vertrok vanaf Schiphol naar zijn geboorteland, het eiland Saint Lucia, omdat de benodigde verblijfsvergunning te lang op zich lieten wachten. De aan de hand geblesseerde center zou daardoor, juridisch gezien, illegaal in ons land gaan verblijven.

Het bestuur van Gunco/Rotterdam Basketbal heeft in de afgelopen maanden alles in het werk gesteld om Auguste aan de benodigde papieren te helpen. De situatie met de Joegoslaaf Aleksandar Lukic had reeds geleerd dat dergelijke processen zich niet laten sturen. Nadat de toprebounder uit de formatie van coach Ronald Wolfs voor aanvang van het seizoen 2001-2002 op Schiphol vanwege het ontbreken van een visum al de toegang tot Nederland was geweigerd en gebruik werd gemaakt van een tijdelijke regeling, werd in samenspraak besloten om niet langer onnodige risico's te nemen. Gezien de financiële positie van de club zal Gunco/Rotterdam Basketbal geen vervanger voor Auguste aanstellen.

Voordat het besluit om afscheid te nemen van Auguste werd genomen, stopte Ruud Bijl als manager spelerszaken bij Gunco/Rotterdam Basketbal. Kass Weaver, de agent van Auguste en Reinke, had zich eerder vorige week beledigend over hem uitgelaten. Bijl en het bestuur verschilden van mening over hoe daarop diende te worden gereageerd. Daarop besloot hij zijn functie per direct neer te leggen.

Ingezonden persbericht