Provincie Zuid-Holland

12-12-2001
Informatiebijeenkomsten Startnotitie RijnGouweLijn West

Maandagavond 17 december en maandag 7 januari organiseert de Provincie Zuid-Holland informatiebijeenkomsten over de RijnGouweLijn West in resp. Noordwijk en Valkenburg. De bijeenkomst van 17 december in Noordwijk vindt plaats in 't Hof van Holland. Op 7 januari kunnen belangstellenden terecht in de Terp in Valkenburg. Van 19.00 -22.00 uur kunnen belangstellenden dan vragen stellen en informatie krijgen. Op de bijeenkomsten is het mogelijk ondersteuning te krijgen bij het leveren van een juiste inspraakreactie.

De RijnGouweLijn is de geplande light-railverbinding van Gouda via Alphen en Leiden naar Katwijk en Noordwijk. Light rail houdt het midden tussen trein en tram. Voor het westelijke traject vanaf het Transferium in Leiden tot aan de kust onderzoekt de Provincie de verschillende mogelijke tracés. De gemeenten Leiden, Rijnsburg, Oegstgeest, Valkenburg, Katwijk en Noordwijk krijgen hiermee mogelijk te maken.

De informatiebijeenkomst is bedoeld om belangstellenden op de hoogte te stellen over de RijnGouweLijn West en te informeren over de komende milieueffectrapportage, een onderzoek dat de komende tijd wordt uitgevoerd om tot een onderbouwd besluit te komen. Dit onderzoek begint met een Startnotitie. Hierin staan de onderzoeksvragen die de provincie beantwoord wil zien. De Startnotitie doet nog geen uitspraken over de uiteindelijke ligging van het tracé.

Onlangs is de Startnotitie door Gedeputeerde Staten vastgesteld ten behoeve van de inspraak. De notitie ligt tot 21 januari 2002 voor iedereen ter inzage in gemeentehuizen, bibliotheken of bij de provincie. Tot die tijd is het mogelijk schriftelijk een inspraakreactie te geven. Deze reacties kunnen gestuurd worden naar: Provinciale Staten van Zuid-Holland, Postbus 90602, 2509 LP Den Haag, o.v.v. RijnGouweLijn West.

De RijnGouweLijn is een project van de provincie Zuid-Holland in samenwerking met de betrokken gemeenten en samenwerkingsorganen, Railinfrabeheer/Railned, Rijkswaterstaat (directie Zuid-Holland) en de Kamer van Koophandel Rijnland.