Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.15 uur
Dronken achter het stuur

UTRECHT Zondagavond om tien uur werd op het 5 Meiplein een 42-jarige man uit Amsterdam aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van zijn auto zat. Een politieman zag dat de bestuurder tegen een andere auto botste en sprak de man hierop aan. Op dat moment bleek dat de man dronken was.
De politieman die in zijn vrije tijd was probeerde de man aan te houden maar werd in zijn gezicht geslagen.

De bestuurder werd bij zijn aanhouding heel agressief en moest geboeid worden overgebracht naar het bureau. De man wenste geen enkele medewerking te verlenen aan een alcoholonderzoek. Hij is ter ontnuchtering ingesloten. Het rijbewijs van de man was reeds ingenomen.

Agressiviteit in het verkeer

UTRECHT Op de Balderikstraat ontstond zondagmiddag om drie uur onenigheid tussen twee automobilisten over een verkeerssituatie. Op het moment dat de bestuurster van een personenauto een opmerking maakte over het versperren van de weg werd zij uitgescholden door de 29-jarige Utrechter, bestuurder van de andere personenauto. Naast hem zat een 28-jarige vrouw uit Utrecht.
Deze passagiere stapte uit en begon de 33-jarige Utrechtse te slaan en te schoppen. De bestuurder van de auto stapte hierna ook uit en pakte een ploertendoder. Omdat het kenteken bekend was zijn de twee later aangehouden voor verhoor.

Vrouw door ex neergestoken

UTRECHT In een woning aan de Bostondreef is zondagmiddag om kwart over twee een 41-jarige vrouw uit Utrecht neergestoken en ernstig mishandeld. Buurtbewoners hadden de politie gebeld omdat zij veel geschreeuw in de woning hoorden.
Op het moment dat de politie ter plaatse kwam zagen de agenten de verdachte in de hal van de woning, De 49-jarige verdachte uit Utrecht werd ter plaatse aangehouden. Het slachtoffer is met steekwonden in de hals opgenomen in het ziekenhuis.