Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-12-2001

Politieberichten district Lekstroom, 09.30 uur
Controle opslag- en verkoopadressen vuurwerk

Lekstroom Tegen het einde van het jaar start de traditionele verkoop van vuurwerk. Voordat de verkoop begint, heeft menig detaillist al een flinke voorraad ingekocht en opgeslagen. De opslag van vuurwerk is echter aan strenge regels gebonden. Dit om gevaarlijke en milieubedreigende situaties te voorkomen.

Het Bureau Milieuhandhaving Utrecht west en de Milieudienst zal daarom in de komende tijd streng toezien op de vuurwerkopslagplaatsen waarvoor door de gemeente een vergunning is afgegeven. Deze verkoopopslagplaatsen moeten voldoen aan eisen die onder meer zijn gesteld in de wet Milieubeheer.

Deze gezamenlijke controle is vooral bedoeld om de ondernemers tijdig in de gelegenheid te stellen eventuele gebreken te herstellen. Als de opslagplaats niet of niet op tijd wordt aangepast, dan volgt onherroepelijk een bekeuring en kan zonodig de vuurwerkopslag worden verboden.

Ook tijdens de drie dagen dat het vuurwerk verkocht mag worden zullen de bekende verkoopadressen streng worden gecontroleerd op de voorschriften. De Milieudienst, het Bureau Milieuhandhaving Utrecht west en de gemeente hopen op deze manier onveilige situaties te voorkomen.

Blauwe flitslampen verboden

BENSCHOP Tijdens de surveillance zag de politie zondagmiddag een voertuig rijden met in de koplampen blauwe flitslichten.

Omstreeks half vijf werd het voertuig gecontroleerd. De bestuurder een 19-jarige man uit Oosterwijk verklaarden dat hij het wel tof vond af en toe de blauwe flitslampen te gebruiken.

De blauwe flitslampen werden ter plaatse gedemonteerd. De man kreeg een proces verbaal.

Doorrijden na aanrijding

HOUTEN Zondagmorgen kwam bij de politie de melding binnen dat een bestuurder op de Spoorhaag een aanrijding met een lantaarnpaal had gehad en was doorgereden.

Rond half negen was de politie ter plaatse en constateerde dat de lantaarnpaal geheel platgereden was. Getuigen hadden het kenteken van de auto genoteerd en het signalement van de bestuurder doorgegeven.

De agenten zijn naar het huidadres van de verdachte gegaan en troffen daar de beschadigde auto aan. De 22-jarige bestuurder uit Houten was inmiddels zijn woning ingegaan. De man werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op het bureau bleek dat de man gedronken had. De ademanalyse wees uit dat hij 0,65 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een proces verbaal voor het doorrijden na een aanrijding en één voor het rijden onder invloed, werd hij met een rijontzegging van een uur naar huis gestuurd.