Koninklijke Nederlandse Schaakbond

STERKE BEZETTING TALENTENTOERNOOI
De bezetting van het zogenoemde Talententoernooi voor schakers, dat van 21 tot en met 31 december in Groningen wordt gehouden, is rond. Het Noorden is daarbij met drie talentvolle jonge schakers goed vertegenwoordigd. De Groninger psychologiestudent Sipke Ernst en het 17-jarige Friese talent Jan Werle, zijn met een rating van 2459 de hoogst genoteerde schakers. De Groninger student Ramon Koster maakt het noordelijke drietal vol.

Aan de tienkamp doen verder nog de Nederlanders Karel v.d. Weide, Tom Middelburg, Erwin l'Ami en Jens Jelmer mee. Daarnaast zijn de buitenlanders Yochanan Afek (Israël, met 49 jaar de oudste speler), David Baramidze (het grootste talent uit Duitsland) en Bart Michiels (een 15-jarig Belgisch talent) van de partij.

Het Talententoernooi, georganiseerd door de stichting SO-ON (Schaakontwikkeling en Opleiding Noord-Nederland) en financieel mogelijk gemaakt door de Hanze Hogeschool Groningen, het Noorderpoort College en de KNSB, komt in de plaats voor het Europees Kampioenschap dat op het laatste moment moest worden afgezegd.

Naast het hoofdtoernooi wordt er ook een groot amateurtoernooi georganiseerd, waaraan naar schatting enkele honderden schakers meedoen. De wedstrijden worden in het Augustinuscollege aan de Admiraal de Ruyterlaan in Groningen gespeeld en beginnen dagelijks om 13 uur.