Politieberichten Hollands Midden


Afkomstig van: E. Straathof
Datum: 17 december 2001



Inbreker stuit op te goed beveiligde woning Noordwijk (D1)
Dankzij een goede woningbeveiliging lukte het een inbreker op vrijdag 14 december laat in de middag niet om een woning aan de Atjehweg binnen te komen. De inbreker staakte zijn poging toen het hem niet lukte een schuifpui open te breken.

Taxi-chauffeur krijgt klappen Noordwijk (D1)
Een nog onbekend gebleven man deelde op zaterdag 15 december rond 02.30 uur een paar klappen uit aan een 37-jarige taxichauffeur uit Katwijk. De Katwijker hield aan het voorval een bult op zijn hoofd en een rood oog over. Het incident ontstond nadat de taxichauffeur op het Palaceplein moest stoppen voor de man die voor zijn taxi ging staan. Toen de chauffeur weer door wilde rijden trapte de onbekende tegen de taxi. De Katwijker stapte daarop uit en kreeg toen de klappen. De man zou volgens getuigen met nog drie mensen in een andere taxi zijn gestapt en weggereden. De politie onderzoekt de zaak.

Fietster valt en breekt arm De Zilk (D1)
Door een opgevroren fietspad aan de Ruigenhoek ging op zaterdag 15 december rond 15.30 uur een 51-jarige vrouw uit De Zilk met haar fiets onderuit. Bij haar val brak zij haar arm. De ongelukkige Zilkse werd overgebracht naar het Spaarne Ziekenhuis in Heemstede.

Geweldpleger aangehouden Noordwijk (D1)
De politie hield op zaterdagavond 15 december een 25-jarige man uit Katwijk aan. De man, behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende drank, had twee ruiten van een café aan de Hoofdstraat ingegooid met bakstenen. Daarbij werden binnen twee aanwezige vrouwen door de stenen geraakt. Één van de meisjes werd aan het hoofd geraakt en raakte enige tijd bewusteloos. Zij werd overgebracht naar het LUMC voor onderzoek. Daar werd een hersenschudding geconstateerd. Het andere meisje werd aan haar been geraakt. De Katwijker is ingesloten.

Goed beveiligde woning voorkomt inbraak Noordwijkerhout (D1)
Dankzij een goede beveiliging van de woning is het inbrekers niet gelukt om op zaterdagavond 15 december in te breken in een woning aan de Van der Weydelaan. Er was gepoogd met een breekvoorwerp een raam open te breken. Doordat het inbraakalarm afging kozen de inbrekers het hazenpad.

Fietser geschept door automobilist Katwijk (D1)
Een 13-jarige jongen uit Katwijk is op zijn fiets op vrijdagavond 14 december rond 23.00 uur op de fietsoversteekplaats van de Groen van Prinstererweg door een 19-jarige automobilist uit Katwijk geschept. De fietser is met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC.

Inbraak in woningen Sassenheim (D1)
Ondanks goed hang en sluitwerk van ramen en deuren van een woning aan de Albert Plesmanlaan is het inbrekers toch gelukt om op vrijdag 14 december op de dag of in de avond in te breken. Om een raam open te breken werd grof geweld gebruikt. Uit de woning is een televisie en zijn sieraden gestolen.
Op zaterdag 15 december werd laat in de middag of vroeg in de avond ingebroken in een woning aan de Landauer. Een schuifpui van de woning werd opengebroken. Uit deze woning zijn c.d.'s, is een computer, een mobiele telefoon en geld gestolen.
Tussen donderdagavond 13 december en zondagavond 16 december werd er ingebroken in een woning aan de Willem Versteeghstraat. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is een stereo-installatie, een computer en zijn speakers gestolen.

Inbraak in woningen Oegstgeest (D1)
In de avond van vrijdag 14 december werd er ingebroken in twee woningen aan de Gerrit Rietveldlaan. In beide gevallen werd een deur opengebroken. Uit de woningen zijn onder meer sieraden gestolen.
Ook werd een woning aan de Louise de Colignylaan door het dievengilde bezocht. Ook hier werd een deur opengebroken. Uit deze woning is een fototoestel gestolen.

Inbraak in woning Rijnsburg (D1)
Tussen vrijdagmiddag 14 en zondagmiddag 16 december werd er ingebroken in een woning aan de Meidoornlaan. Een deur werd opengebroken. Uit de woning is een dvd-speler, een laptop, een fototoestel, geld, paspoorten en zijn sieraden gestolen.

Meervoudige aanrijding met letsel Gouda (D2)
Reed op zaterdag, 15 december, omstreeks 11.30 uur een ambulance en een politievoertuig met zwaailicht en sirene over de burg. Jamessingel, komend uit de richting van het Hamstergat en rijdend in de richting van het Bleulandziekenhuis. De bestuurder van een witte bestelbus reed over de Jamessingel, komend uit de richting van het Plesmanplein en gaande in de richting van het Hamstergat. Achter die bestelbus reden een witte vrachtwagen en een rode MPV. Volgens verklaringen raakte de witte bestelbus in een slip, vermoedelijk door de gladheid. De MPV raakte vervolgens de witte vrachtwagen, die daardoor op de weghelft, bestemd voor het tegemoetkomend verkeer terechtkwam. De witte vrachtwagen ramde vervolgens de tegemoetkomende ambulance.
De bijrijder van de ambulance raakte hierbij gewond. De bestuurder van de witte bestelauto liep geen letsel op. Het betrof hier een 55-jarige Gouwenaar. De bestuurders van de vrachtwagen en van de MPV raakten eveneens gewond en moesten door de brandweer bevrijd worden uit hun voertuig. Zij werden met andere ambulances, evenals de ambulancebroeder en hun patiënt afgevoerd naar het GHZ. Het is nu niet bekend welk letsel zij hadden.
In totaal zijn vier ambulances, twee brandweervoertuigen, 2 bergingsvoertuigen en vijf politievoertuigen ingezet. De traumaheli was opgestegen maar werd weer afgebeld.

Inbraak woning Bodegraven (D2)
In een woning aan de Raaigras is tussen 25 en 26 december ingebroken. De glaslatten aan de onderzijde van de voordeur werden weggehaald, waarna het glas werd verbroken. Uit de woning werden sieraden weggenomen.

Onder invloed Gouda (D2)
Op 17 december omstreeks 03.40 uur is een 37-jarige Gouwenaar als bestuurder van een personenauto staande gehouden nabij de Hanepraai. De man reed slingerend over de weg. Op het bureau blies de man 750 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Alcoholcontrole Bodegraven (D2)
Op de Broekveldselaan is op 15 december omstreeks 20.20 uur een 24-jarige man uit Papendracht aangehouden terzake rijden onder invloed. Op het bureau blies hij 245 ug/l. Hij kreeg een transactie aangeboden.
Even later werd op de Broekveldselaan een 54-jarige inwoner van Bodegraven aangehouden. Hij blies 290 ug/l. Hij kreeg eveneens een transactie aangeboden.
Een 42-jarige inwoner van Bodegraven blies kort daarna 235 ug/l. Ook hij kreeg een transactie aangeboden.
Op de Goverwellesingel werd de controle voortgezet. Daar werd een 36-jarige Gouwenaar aangehouden Hij blies 255 ug/l. Ook hij kreeg een transactie aangeboden
Even later blies een 59-jarige Reeuwijker daar 295 ug/l. Ook hij kreeg een transactie aangeboden.

Alcoholcontrole Bergambacht (D2)
Op de Provincialeweg is op 15 december eveneens een alcoholcontrole gehouden. Een 57-jarige inwoner van Schoonhoven kreeg een transactie. Hij blies 275 ug/l.
Een 34-jarige man uit Schoonhoven blies 380 ug/l. Hij kreeg een dagvaarding uitgereikt. Hij was ook niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Daarvoor kreeg hij een mini-proces-verbaal uitgereikt.

Kettingbotsing Waddinxveen (D2)
Op vrijdag 14 december ontstond er rond 15.50 uur op de Kanaaldijk een kettingbotsing waarbij vier auto's waren betrokken. Een 40-jarige automobiliste uit Waddinxveen liep daarbij nekletsel op. Zij werd overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond doordat een 67-jarige automobiliste uit Gouda de voor haar stilstaande auto's te laat in de gaten had en daarop in reed. Vervolgens schoven de vier auto's tegen elkaar.

Inbraak in woning Zevenhuizen (D2)
In de late middag of avond van vrijdag 14 december werd er ingebroken in een woning aan de Onderweg. Een slot van een deur werd afgebroken. Het is nog niet bekend wat er uit de woning gestolen is.

Buurtpreventie jaagt inbreker weg Waddinxveen (D2)
Doordat buren van een woning aan de Sparrengaarde op vrijdag 14 december rond 21.40 uur buiten vreemde geluiden hoorden en schaduwen zagen en eens poolshoogte gingen nemen, werd een woninginbraak voorkomen. Een manspersoon die klaarblijkelijk op de uitkijk stond en merkte dat hij gezien werd en ging er vandoor. Sporen van inbraak werden bij een deur van de woning aangetroffen. Wel bleek dat er een fiets uit de schuur was gestolen.
Bij een inbraak, gepleegd tussen vrijdag 14 en zondag 16 december, in een woning aan het Papaverveld stuitte een inbreker op te veel verzet van de aangebrachte beveiligingen.Ook zelfs na het ingooien van enkele ruitjes lukte het hem niet om binnen te komen.

Frontale aanrijding Zevenhuizen (D2)
Op zaterdag 15 december rond 09.50 uur ontstond op de Noordelijke Dwarsweg een frontale aanrijding tussen twee auto's. Hierbij vielen vijf gewonden die naar diverse ziekenhuizen werden vervoerd. Het ongeval ontstond nadat een 28-jarige vrouw uit Waddinxveen door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft belandde. Daar botste zij frontaal op een 29-jarige automobiliste uit Waddinxveen. In de auto van deze laatste zaten twee kinderen van 2 en 6 jaar oud. In de andere auto zat een inzittende waarvan de gegevens op dit moment niet bekend zijn. De verwondingen varieerden van zwaar tot licht. De weg is tot 13.00 uur afgesloten geweest voor het verkeer. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van het ongeval.

Inbraak in woning Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
Op zaterdag 15 december in de middag werd ingebroken in een woning aan de 1e Tochtweg. Waarschijnlijk kwam men via insluiping binnen. Uit de woning werden autosleutels gestolen waarmee een buiten staande Opel Astra werd gestolen. De inbreker liet bij de inbraak een Puch Maxi achter. Voor zover de politie nu heeft kunnen nagaan staat deze niet als gestolen gesignaleerd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Onder invloed rijden en meer Nieuwerkerk a/d IJssel (D2)
De politie hield op zondag 16 december rond 01.05 uur op de Kroonkruid een 41-jarige automobilist uit Nieuwerkerk aan den IJssel aan. De man bleek onder invloed zijn auto te besturen. Een ademanalyse aan het bureau kwam uit op 400 ug/l.. In het verkeer is 220 ug/l. de limiet. Tevens bleek de auto niet verzekerd te zijn en was het rijbewijs van de man niet meer geldig. Nadat de agenten in de politieregisters keken zagen zij dat de Nieuwerkerker ook nog eens voor fl. 2.160,-- aan boetes bij justitie in het krijt stond.

Auto in sloot Zevenhuizen (D2)
Door gladheid raakte op zondag 16 december rond 11.50 uur op de Zuidelijke Dwarsweg een 37-jarige automobilist uit Rotterdam van de weg en kwam tot stilstond in de sloot. De man kwam er met een nat pak van af.

Frontale aanrijding lijnbus met personenauto Haastrecht (D2)
Op zaterdag 15 december ontstond laat in de middag op de Provinciale weg Oost een frontale aanrijding tussen een 58-jarige automobilist uit Krimpen aan den IJssel en een lijnbus van Conexxion. Daarbij raakte de Krimpenaar bekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Met diverse verwonding is hij overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Het ongeval ontstond nadat de bestuurder van de lijnbus, een 47-jarige man uit Benschop, naar links uitweek voor een voor hem een inrit inrijdende bestelauto. Daarbij kwam hij op de linkerweghelft waar op dat moment de Krimpenaar naderde. Een aanrijding volgde.

Brand in rustieke woning Lekkerkerk (D2)
Op zaterdag 16 december rond 05.30 uur ontstond brand in een rustieke met riet gedekte woning aan de Tiendweg-West. De bewoners waren ten tijde van het uitbreken van de brand niet thuis. Diverse brandweerkorpsen uit de omgeving bestreden het vuur. De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.

Babbeltruc Schoonhoven (D2)
Een 88-jarige vrouw uit de Jan Kortlandstraat is op zaterdag 15 december het slachtoffer geworden van een geslaagde 'babbeltruc'. Rond 13.00 uur belde een onbekende vrouw aan die haar vertelde dat zij een presentje kwam brengen namens een postzegelinstantie. De vrouw drong zich daarbij nogal op en wist zou de woning binnen te komen. Na enige tijd verliet de vrouw de woning weer. De bejaarde dame kwam er toen achter dat zij haar portemonnee van tafel miste. In haar portemonnee bevond zich een geldbedrag en diverse (bank)pasjes.

Inbraak in woningen Benthuizen (D3)
In de late zaterdagmiddag of -avond van 15 december werd er ingebroken in een woning aan de Christinastraat en het Van Zuijtland. Ramen werden opengebroken. Uit één woning is geld, een gsm en zijn portemonnees gestolen.

Inbraak in woning Zoeterwoude-dorp (D3)
Op zaterdag 15 december werd er in de avond ingebroken in een woning aan de Weegbreelaan. Een raam werd opengebroken. Uit de woning is in ieder geval een videocamera en een paspoort gestolen.

Geweldpleger aangehouden Oude Wetering (D3)
De politie heeft op zondag 16 december rond 03.20 uur een 20-jarige jongen uit Roelofarendsveen aangehouden als verdacht van mishandeling van een 19-jarige jongen uit Leimuiden. Hij zou de Leimuidenaar kort voor zijn aanhouding zonder enige aanleiding in een uitgaansgelegenheid aan de Weteringlaan een vuistslag hebben verkocht en hem aan zijn oren getrokken. Ook zou hij een vinger in zijn oog hebben gestoken. De Leimuidenaar deed aangifte. De politie stelt een nader onderzoek in temeer omdat de verdachte tegenaangifte heeft gedaan.

Inbraak in woningen Alphen aan den Rijn (D3)
In de nacht van vrijdag 14 op zaterdag 15 december werd er ingebroken in een woning aan de Juweelstraat. Met een sleutelbos die de dieven vanaf een in een niet afgesloten schuur staande fiets hadden gehaald, kon men eenvoudig de deur van de woning openen. Naast een damesfiets is er uit de woning een gsm, een attachekoffer en zijn portemonnees gestolen.
Een identiek geval speelde zich af in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december. Ook hier werd met een huissleutel aan een sleutelbos en gestoken in een fiets, toegang verkregen tot een woning aan de Grashof. De buit betrof hier mobiele telefoons, een zakcomputer en een portemonnee met pasjes. Bij buren werd op een zelfde manier ingebroken. Nog niet bekend is of uit de woning ook iets gestolen is.
In de nacht van zondag 16 op maandag 17 december werd er ingebroken in een woning aan de Ten Harmsenstraat. Een deur werd opengebroken. Terwijl de bewoners thuis waren werd de woning doorzocht. Uit de woning zijn mobiele telefoons, bankpassen, sieraden en is geld gestolen.

Geweldpleger meldt zich zelf Alphen aan den Rijn (D3)
Een 25-jarige Alphenaar meldde zich op zondag 16 december rond 02.25 uur bij de politie. Hij wist dat een 22-jarige man uit Alphen aan den Rijn tegen hem aangifte had gedaan voor mishandeling. De 22-jarige zou kort na middernacht in een uitgaansgelegenheid aan de Hooftstraat zonder aanleiding op zijn neus zijn geslagen. De klap leverde een bloedneus op. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in woning Kouderkerk aan den Rijn (D3)
Op zaterdagavond 15 december werd er ontdekt dat er was ingebroken in een woning aan de Hondsdijk. Een schuifpui van de woning was met geweld opengebroken. Vooralsnog wordt niets vermist uit de woning.

Inbraak in woning Hazerswoude-Rijndijk (D3)
Op zaterdag 15 december werd er in de middag of avond ingebroken in een woning aan de Busken Huetstraat. Een raam werd opengebroken. Uit de woning zijn sieraden en is geld gestolen.

Van snorfiets beroofd Leiden (D4)
Een 15-jarige Leidenaar is vrijdag 14 december rond 19.30 uur van een snorfiets beroofd. Hij stond met de snorfiets van zijn vader in de Agaathlaan toen een man hem beetpakte en bedreigde met een mes. Toen hij weigerde de snorfiets af te geven, trok de man hem er vanaf en ging er met de snorfiets vandoor richting Dr. Lelylaan, onder het tunneltje door en verder via de Vondellaan.

Bestelbus tegen gevel restaurant Leiden (D4)
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december rond middernacht is een bestelbus vanaf de brug van het Gangetje tegen de gevel van een restaurant aan de Nieuwe Rijn aangereden. De schade was vrij beperkt. Ook een fiets die hier geparkeerd stond, raakte beschadigd. De 43-jarige bestuurder uit Leiden verklaarde de bus bovenop het bruggetje te hebben geparkeerd waarna hij uitstapte en vergat de handrem te gebruiken. Hij bleek gedronken te hebben. Hij weigerde mee te werken aan een ademanalyse Zijn rijbewijs is ingenomen, een proces-verbaal is opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van 14 uur.

Brandstichting Leiden (D4)
In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 december is kort na middernacht een motorfiets in brand gestoken in een trappenhuis aan de Zijldonk. Een getuige verklaarde dat hij, toen hij op de galerij liep, een knal hoorde en daarna vlammen en rook zag in het trappenhuis. De brandweer bluste de motor. De eigenaar, een 31-jarige Leidenaar, die even later aankwam, heeft aangifte gedaan van brandstichting.