Botanische Tuinen Universiteit Utrecht


Persberichten

Op deze pagina treft u de persberichten van de Botanische Tuinen Universiteit Utrecht aan. Het tekst- en beeldmateriaal is rechtenvrij. Wilt u bij gebruik van beeldmateriaal de naam van de fotograaf vermelden?
Heeft u nog vragen, dan kunt u contact opnemen met de voorlichter van de Botanische Tuinen, mw.drs. Akkie Joosse, tel. 030-2537787, e-mail a.j.joosse@bio.uu.nl.

Orchideeënshow en -collectie

Tijdens het Orchideeënweekend kunnen bezoekers zich vergapen aan een keur van verschillende orchideeën. Er is een prachtige show te zien die werkelijk spettert van de kleuren. Tijdens deze drie dagen hebben de bezoekers bovendien de unieke kans de uitgebreide Orchideeën- en Bromeliacollectie van de Tuinen te bezichtigen. Deze collectie is alleen tijdens dit evenement toegankelijk voor het publiek. Medewerkers van de Tuinen en de Orchideeënvereniging 't Gooi geven ook hier tekst en uitleg. Het is een mooie kans om eens een aantal bijzondere soorten bij elkaar te zien.

Er zijn bovendien diverse stands aanwezig met orchideeën, bromelia's, boeken, informatie over het zaaien en vermeerderen van orchideeën en 'hobby-stands' met orchideeënfoto's, -tekeningen, -postzegels en
-handwerken. Tijdens Ikebana-demonstraties worden speciaal orchideeënbloemen verwerkt. Alle drie de dagen zijn er doorlopend lezingen, dia-shows en films.

Informatie
Het Orchideeënweekend vindt plaats in het Kassencomplex van de Botanische Tuinen bij Fort Hoofddijk (Budapestlaan 17, Utrecht). De Tuinen zijn dagelijks geopend van 10.00 uur tot 16.00 uur en tijdens dit weekend tot 17.00 uur. De toegangsprijzen bedragen ¤ 4,50 voor volwassenen, ¤ 3,50 voor houders van een Pas 65 en ¤ 1,50 voor kinderen van 4-12 en houders van een U-pas. MJK is geldig. De Tuinen zijn bereikbaar met stadsvervoer lijn 11 en 12.