Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van maandagmorgen 17 december 2001
10:08 maandag 17 december 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 16.30 uur 0592 361294 of 06 53 23 80 59

Roden, alcomobiliste
Werd vannacht omstreeks 03.30 uur een 39-jarige vrouw uit de gemeente Noordenveld aangehouden omdat zij teveel alcohol in haar bloed had. Een controle wees een promillage van 0,8 uit. Ze kreeg een rijverbod van 2 uur en een transactie aangeboden van fl. 410,-.

Assen, snelkraak
Vannacht omstreeks 05.45 uur werd in een korte tijd een kraak gepleegd waarbij veel goederen werden weggenomen. Met een auto werd de pui van een kledingzaak aan de Kruisstraat geramd waarna snel 75 spijkerbroeken en een onbekend aantal jassen werden weggenomen. De politie was binnen een minuut na de melding ter plaatse maar de dief of dieven waren al gevlogen. Een 27-jarige vrouw uit Assen zal vandaag aangifte doen en dan zal waarschijnlijk ook de omvang van de schade bekend zijn.

Odoorn, alcomobilist
Vannacht omstreeks 02.00 uur werd een 32-jarige man uit het Duitse Schifferstadt gecontroleerd toen hij als bestuurder van een auto over de Borgerderweg reed. Hij bleek een alcoholpromillage van 0,55 te hebben. Hij betaalde een transactie van fl. 410,-.

Overspannen man bijt politieman
Gistermiddag veroorzaakte een 23-jarige man, verblijvende op het OC in Stadskanaal, overlast aan het Nieuwediep door daar naakt rond te lopen. Hij werd door de politie bij het OC afgezet waarop men zich over de man ontfermde.
Gisteravond veroorzaakte de man opnieuw overlast, nu aan de Hilte te Gieterveen. Daar mishandelde hij zonder enige aanleiding een 21-jarige vrouw uit Wildervank. Ook haar vriend moest het ontgelden. Na deze mishandeling sprong de man in een gestopte bus, kleedde zich uit en veroorzaakte daar overlast door een passagier te slaan. Twee aanwezige agenten konden de man nauwelijks de baas. Hij beet één van de agenten in de hand en de hulp van pepperspray was nodig evenals assistentie van ander agenten. De verdachte is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar behandeld aan verwondingen aan zijn voeten waarna hij in het bureau werd ingesloten. Vandaag zal hij worden opgenomen in een crisiscentrum.
De agent die gebeten is, werd per ambulance overgebracht naar het AZG. Na behandeling van een forse wond aan de hand kon hij naar huis. De andere agent, werd per ambulance overgebracht naar het Wilhelminaziekenhuis. Hij werd ter observatie opgenomen, mogelijk heeft hij pepperspray binnen gekregen.


---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe