Gemeente 's-Gravenzande


Voorlichtingspagina 19 december 2001

Andere ophaaldagen huisvuil

In verband met de komende feestdagen wordt het huisvuil in de gemeente 's-Gravenzande op de volgende dagen opgehaald:

* dinsdag 25 december (1e kerstdag) wordt maandag 24 december;
* woensdag 26 december (2e kerstdag) wordt donderdag 27 december;
* dinsdag 1 januari (nieuwjaarsdag) wordt woensdag 2 januari.

Maatregelen rond oud en nieuw Maatregelen rond oud en nieuw

Geen alcohol op de weg Geen alcohol op de weg

Tijdens oud en nieuw (van 31 december 22.00 uur tot 1 januari 7.00 uur) zal op alle wegen in de gemeente een alcoholverbod van kracht zijn. Dit betekent dat het verboden is om alcoholhoudende dranken te nuttigen en om aangebroken flessen of blikjes met alcoholhoudende drank bij u te hebben.

Vreugdevuren

Het is volgens de Algemene plaatselijke verordening (Apv) verboden vuren aan te leggen. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met de wijkagent, tel. 414096.

Schuurfeesten verboden

De gemeente heeft vergunning verleend voor twee grote nieuwjaarsfeesten, te weten op het parkeerterrein van slag Vlugtenburg en het parkeerterrein van slag Beukel. De organisatie en de locatie van deze feesten voldoen aan de voorwaarden die door de gemeente gesteld zijn.

Voor alle overige grootschalige (schuur)feesten zal geen vergunning worden verleend. Deze feesten zijn dus illegaal en de eigenaren van de locaties waar deze feesten gehouden worden zijn volledig verantwoordelijk voor alle gevolgen ervan. De verzekering dekt eventuele schade voortvloeiend uit deze feesten niet.
Milieu-eilanden tijdelijk verplaatst Milieu-eilanden tijdelijk verplaatst

Voor oud en nieuw worden de containers van de milieu-eilanden weggehaald en neergezet op de gemeentewerf. Dit geldt ook voor de meeste glascontainers en afvalbakken.

In deze periode staat er tijdelijk een milieu-eiland op de parkeerplaatsen bij de gemeentewerf in de Fultonstraat. Hier kunt u dus altijd terecht.

Tip: zet losse spullen binnen

Een advies voor oudejaarsnacht: laat geen spullen, zoals minicontainers, buiten in de tuin of rond uw huis staan, maar haal ze binnen.


Openingstijden stadhuis Stadhuis gesloten

Gesloten op 24 en 31 december

Het stadhuis is - naast de gebruikelijke feestdagen - ook gesloten op maandag 24 en maandag 31 december.

2 januari later open

In verband met de nieuwjaarsbijeenkomst voor het personeel van de gemeente is het stadhuis op woensdag 2 januari 2002 pas om 9.30 uur voor het publiek geopend.

30 Eurocent voor een kerstboom/Twee kwartjes voor een kerstboom

Na nieuwjaar kunnen weer kerstbomen worden ingeleverd. Voor elke ingeleverde kerstboom geeft de gemeente 30 Eurocent.
* Donderdag 3 januari van 13.00 tot 15.00 uur: Heenweg bij Open Huis, Oranjepark kant Spinel en Zandeveltplein;
* Donderdag 3 en vrijdag 4 januari van 8.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur: Gemeentewerf aan de Fultonstraat;
* Zaterdag 5 januari van 8.30 tot 11.30 uur: Gemeentewerf aan de Fultonstraat.

De bomen worden niet verbrand, maar versnipperd. De snippers worden weer gebruikt als bodembedekker in de plantsoenen.
Nieuwjaarsbijeenkomst gemeente op 2 januari

De nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente wordt gehouden op woensdag 2 januari 2002 van 19.30 tot 21.00 uur in het stadhuis van 's-Gravenzande, ingang Sand-Ambachtstraat.

In een informele sfeer kunt u uw mede-'s-Gravenzanders een goed nieuwjaar toewensen. De bijeenkomst is er voor iedereen: individuele burgers, vertegenwoordigers van verenigingen, bedrijven en instellingen en vanzelfsprekend ontbreekt ook het gemeentebestuur niet.

U bent van harte welkom!

Feestdagen en het milieu

De feestdagen komen er weer aan. Dat betekent voor velen gezellig tafelen en vuurwerk afsteken. Een paar tips om het milieu te sparen:
Glas

Bij lekker eten hoort vaak een feestelijk flesje wijn. Ook zullen er tijdens het koken wat extra potjes met groente, sauzen en dergelijke gebruikt worden.

Is het al uw goede gewoonte om de lege potjes en lege flessen naar de glasbak te brengen? Voor meer informatie, zie ook elders op de pagina.
Frituurvet en bakolie géén chemisch afval

Voor het bakken van oliebollen en appelflappen wordt vaak nieuw frituurvet gebruikt. Na afloop van het oliebollen bakken wordt vaak het frituurvet weer vervangen.

Wat te doen met het oude frituurvet? Laat het hard worden, dan mag dit afval bij het restafval. Bakolie kan terug in de oude verpakking en ook bij het restafval. U hoeft het dus niet als chemisch afval af te geven.

Vuurwerk direct opruimen

Vuurwerk, het hoort er nu eenmaal bij. Om de milieubelasting toch enigszins te beperken en de veiligheid voor met name kinderen te waarborgen, willen wij u vragen het vuurwerk direct na afloop op te ruimen. Het is restafval, dus u kunt het in de grijze container gooien.

Dit geldt ook voor het vuurwerk dat niet is afgegaan. Inmiddels is bekend dat de meeste ongelukken met vuurwerk gebeuren doordat niet goed afgestoken vuurwerk alsnog wordt afgestoken. Met name kleine kinderen gaan op Nieuwjaarsdag op zoek gaan naar dit vuurwerk.
Laat het voor een ieder een veilige start van 2002 worden!
Wijzigingsverordeningen

De gemeenteraad van 's-Gravenzande heeft op 11 december 2001 de volgende wijzigingsverordeningen vastgesteld:

* Wijziging tarieventabel bij de Legesverordening 2002;
* Verordening Onroerenzaakbelastingen 2002;
* Verordening Precariobelasting 2002.

Deze verordeningen hebben betrekking op tariefswijzigingen en treden in werking met ingang van de derde dag na bekendmaking. De verordeningen liggen gedurende veertien dagen voor een ieder in het stadhuis ter inzage.

Vrijstellingen


* dhr. Poley, Staelduinlaan 7 - tijdelijke bewoning ( 2,5 jaar) door derden

Deze aanvraag ligt gedurende twee weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis.

Bouwplannen

Aangemelde bouwplannen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

F.W.A. van Vliet

Serre

Hagemanstraat 17

Aangevraagde bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P.H.M. Bakker

2 dakkapellen

Naaldwijkseweg 245A

Aangevraagde sloopvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

Gemeente s-Gravenzande

Platen van schoorsteen/keuken

Heenweg 55

Verleende bouwvergunningen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

P.A. van Hoeven

Berging

Regulierenstraat 2

Gemeente s-Gravenzande

Speelvoorziening

Plantsoen Vondellaan

Gebr. Enthoven

Watersilo

Rusthovenlaan 20

W.G.G. Mulder

Serre

Obrechtlaan 20

Verleende sloopvergunningen/meldingen

Naam

Bouwwerk

Bouwadres

G.J.J. Stolze

Asbesthoudende platen (± 3 m²)

Noordlandseweg 55

L. van Zanten

Asbesthoudende platen (± 5 m²)

Parallelweg 39

Tango BV

Kassahok, toiletruimte, pompinstallatie

Woutersweg 10

J. van Staalduinen

Druivenserre

Maasdijk 48

Informatie over aangemelde bouwplannen en aangevraagde bouwvergunningen kunt u krijgen bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis, kamer 112. Op deze afdeling liggen ook gedurende zes weken de verleende bouwvergunningen ter inzage. Binnen deze periode kunnen belanghebbenden tegen deze besluiten schriftelijk gemotiveerd bezwaar maken door het indienen van een bezwaar schrift. Het bezwaarschrift moet worden gezonden aan het College van burgemeester en wethouders van 's-Gravenzande. In de linkerbovenhoek van de enveloppe moet de aanduiding 'bezwaarschrift Awb' zijn vermeld.

Wet milieubeheer

Actualisatievergunningen

Burgemeester en wethouders van s-Gravenzande maken bekend, dat zij actualisatie-vergunningen op grond van artikel 8.22 Wet milieubeheer hebben verleend aan de volgende bedrijven:

* VOF Gebr. M. en F. van Nieuwkerk, Bonnenlaan 8, actualisatie oprichtingsvergunning van

10 oktober 1995;


* Maatschap Persoon, Heenweg 54, actualisatie oprichtingsvergunning van 7 juni 1994;

* J.W.E. t Hoen, Groeneweg 33, actualisatie oprichtingsvergunning van 10 mei 1994;

* B.E. Vermeer, Heenweg 108a, actualisatie oprichtingsvergunning van 7 juni 1994.

De beschikkingen en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf 20 december 2001 gedurende 6 weken ter inzage bij de afdeling Bouwen en Milieu in het stadhuis (kamer 112). Inzage kan iedere werkdag van 9.00 uur tot 16.00 uur en elke maandag van 9.00 uur tot 19.00 uur. Bij inzage op maandagavond dient u vooraf telefonisch contact op te nemen met mevrouw R. Goudswaard op telefoonnummer 43 01 84.

Degenen die bedenkingen hebben ingediend naar aanleiding van de aanvraag en de ontwerp-beschikking, alsmede degenen die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest, kunnen binnen vermelde periode een beroepsschrift indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij vóór deze datum beroep is ingediend en een verzoek wordt gedaan tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De beschikking wordt niet van kracht voordat op het verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening is beslist. Voor het indienen van een beroepsschrift, alsmede voor het vragen van een voorlopige voorziening is griffiegeld verschuldigd. Voor de exacte bedragen kunt u bellen met de Raad van State (telefoon 070-4264426).

Afvalwijzer

Gemeentewerf
Fultonstraat 3
Openingstijden: maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere eerste zaterdag van de maand van 8.30 tot 11.30 uur. Informatie: 416286

Recycling
Hoflaan 28
Openingstijden: donderdag van 19.00 tot 20.00 uur (alleen brengen, geen verkoop), vrijdag van 19.00 tot 20.30 uur en zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. Informatie: 418105

Gemeentewerf gesloten én extra open

De gemeentewerf aan de Fultonstraat is gesloten op de maandagen 24 en 31 december.

De werf is na nieuwjaar extra geopend op:

* woensdag 2 januari van 10.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur;
* donderdag 3 januari van 8.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur;
* vrijdag 4 januari van 8.00 tot 12.00 uur en 13.00 tot 17.00 uur.
Recycling
Recycling 's-Gravenzande stimuleert door inzameling en verkoop het hergebruik van in goede staat verkerende huisraad. De opbrengst komt jaarlijks ten goede aan tientallen projecten in derdewereldlanden en landen in Oost-Europa. Meubilair, huishoudelijke apparaten, kleding en gereedschap kunt u brengen naar de Recycling, het liefst op donderdag of zaterdag (zie openingstijden).

Groen of grijs?
Volgende week (24 tot en met 28 december) worden de groene minicontainers geleegd.

In de week van 31 december tot en met 4 januari worden de grijze minicontainers geleegd.

Let op de gewijzigde ophaaldagen in deze weken! Zie elders op deze pagina.

Zet minicontainers alleen op de ophaaldag zelf aan de straat. Het is verboden ze de avond ervoor al neer te zetten.

Grof huisvuil
Grof huisvuil is al het huishoudelijk afval dat niet past of hoort in een minicontainer. Voorbeelden: bedden, spiralen, grof tuinafval en tuinmeubelen.

U kunt grof huisvuil op drie manieren kwijt:

* U kunt het zelf wegbrengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden).

* Het wordt gratis op afroep bij u opgehaald. U kunt hiervoor de speciale Grof vuillijn bellen: 421906. Er wordt dan met u een afspraak gemaakt wanneer het wordt opgehaald; dit is afhankelijk van het soort grof vuil.

Grof huisvuil dient zoveel mogelijk gescheiden te worden aangeleverd. Grof tuinafval ontdoen van wortels en grond.

Puin
Voor puin geldt een andere regeling dan normaal grof huisvuil. U kunt het brengen naar de gemeentewerf (zie openingstijden). De eerste m³ is gratis.

Let op: het puin moet schoon zijn, dus niet vervuild met grond, eterniet e.d.

Chemisch afval
U kunt met chemisch afval terecht bij de gemeentewerf (zie openingstijden) of bij de chemokar die enkele keren per jaar door de gemeente rijdt. De komst van de chemokar wordt altijd apart aangekondigd op deze pagina.

Asbest
Particulieren kunnen asbest gratis afgeven bij de gemeentewerf. U dient hiervoor minimaal 5 werkdagen van tevoren een vergunning aan te vragen in het stadhuis. Het asbest moet verpakt zijn in doorzichtig, niet-luchtdoorlatend materiaal, zoals dik plastic. Dit is te koop bij tuinbouwtoeleveranciers. Asbest platen moeten per stuk zijn verpakt en mogen niet worden gebroken.

Oud papier
Oud papier kunt u de komende dagen inleveren bij de volgende scholen:
* De Zandhorst, gebouw Prins Bernahrd, Boelhouwerstraat 1, tot en met vrijdag 21 december;

* Eikenhorst, Jade 3 op schooldagen tot 16.00 uur, woensdag tot 12.00 uur (in bundels/doosjes bij fietsenberging);
* De Zandhorst, gebouw Ds. Van Geest, Naaldwijkseweg 28 op schooldagen tussen 8.15 en 15.30 uur, op woensdag van 8.15 tot 12.15 uur (niet na schooltijd).

Verder kunt u oud papier kwijt bij:

* de papiercontainer van de beide voetbalverenigingen op het Julianasportpark, ingang Wattstraat;

* de papiercontainer bij de milieu-eilanden;
* de gemeentewerf in de Fultonstraat (zie openingstijden).