Ingezonden persbericht

Persbericht

Legato ondersteunt de Network Attached Storage producten van IBM

Hoofddorp, december 2001 - - Legato Systems Inc., leider op de enterprise storage management softwaremarkt, heeft Legato NetWorker 6.1.1® gecertificeerd om met de IBM TotalStorage Network Attached Storage 200, 300 en 300G producten te kunnen werken. Hierdoor kunnen activiteiten in een NAS-omgeving continu doorgaan. Legato NetWorker en de IBM NAS-producten zijn als een gegevensbeveiligingsoplossing beschikbaar via geselecteerde resellers.

Legato NetWorker 6.1.1 beveiligt met optimale flexibiliteit de bedrijfskritische informatie op IBM NAS-opslag. Het automatiseert en centraliseert de back-up en recovery activiteiten op Unix, inclusief IBM AIX, Linux, NetWare en Windows platforms.

IBM klanten kunnen Legato NetWorker 6.1.1 gebruiken met IBM NAS producten, zowel lokaal als remote, binnen high-speed gigabit ethernet-netwerken. Het zorgt eveneens voor de beveiliging van IBM NAS-toepassingen binnen een SAN naar glasvezel-verbonden libraries. Daarnaast biedt het onder andere dynamische sharing-mogelijkheden, verbeterde performance en snellere ROI.

"Door met Legato Systems nauw te werken helpen we de vraag van klanten in deze groeiende markt te beantwoorden. We steunen op ISV's zoals Legato om open en interoperabele end-to-end opslagoplossingen voor onze klanten beschikbaar te maken", zegt Roland Hagan, vice president Storage Networking Marketing bij IBM Storage Systems Group.

"Gebruikers hebben voorgeconfigureerde, geïntegreerde, gezamenlijke oplossingen nodig om tijd en implementatiekosten te besparen. Ze kunnen zich dan focussen op hun core business en hoeven zich geen zorgen te maken over hun opslagoplossingen. Met een uitgebreide oplossing voor gegevensbeveiliging kunnen gebruikers de storage networking technologie inzetten voor missiekritische applicaties. Door Legato te kiezen voor gegevensbeveiliging en back-up hebben de IBM storage klanten een eenvoudige, volledig interoperabele manier om hun bedrijfskritische informatie te beveiligen", stelt Bill Riley, vice president van de IBM business unit binnen Legato Systems.

Legato Systems Benelux, City House II, Antareslaan 18, 2132 JE Hoofddorp Telefoon: 023 - 5548800, fax: 023 - 5548801

Over Legato Systems
Legato Systems, Inc. (NASDAQ: LGTO) - een vernieuwende en toonaangevende softwareontwikkelaar - voorziet haar klanten van een naadloze aanpak voor het beveiligen, verplaatsen en beschikbaar maken van alle bedrijfskritische gegevens in een onderneming. Legato is de industriestandaard voor storage management softwareproducten. De organisatie levert haar softwareproducten en
-diensten aan meer dan 10.000 klanten en heeft ruim 65.000 licenties wereldwijd, inclusief Fortune 1000 ondernemingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mountain View (Californië, Verenigde Staten). Legato is wereldwijd sterk vertegenwoordigd door vestigingen in 23 landen om haar klanten optimale ondersteuning te bieden. De organisatie is oprichter en lid van de Storage Networking Industry Association in de Verenigde Staten en Europa. Nadere informatie over Legato is beschikbaar op het Web: www.legato.com.

Over IBM Storage
IBM is leider in opslagsystemen, software, services en technologie. De organisatie ontving in 2000 de 'National Medal of Technology' voor haar bijdragen aan de technologie voor hard disk drive en opslag. IBM gaat alle organisaties voor met meer dan 400 opslaggerelateerde patenten in 2000. IBM's open opslagoplossingen zijn ontworpen voor diegenen die geschonden zijn door e-businesssamenwerkingen. Er wordt gebruikgemaakt van de volgende generatie concepten voor open opslag. Het integreert modulaire technologieën, inclusief disk, tape, optische opslagmedia, krachtige processors en intelligente software.