Politiebericht Eindhoven e.o. 17-12-2001

1e persbericht 17 december 2001


Berichten uit de regio

Eindhoven: Automobilist zonder rijbewijs rijdt door na aanrijding Op de Jasmijnstraat is zondag om 20.10 uur een 20-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man reed om 18.15 uur met een auto op de Piuslaan tegen de achterzijde van een andere auto. Daarna reed hij verder. Zijn auto werd even later op de Jasmijnstraat gevonden en na een kort onderzoekje kon hij aangehouden worden. Hij bleek geen rijbewijs te hebben en de auto, die van zijn moeder is, had hij stiekem thuis meegenomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Met gestolen bromfiets tegen auto
Zondag om 19.55 uur zijn op de Piuslaan twee Eindhovenaren van 15 en 16 jaar oud aangehouden. Zij reden op een bromfiets door rood licht op de kruising met de Heezerweg. Zij raakten een auto die vanuit de Heezerweg door groen reed. De twee jongens wilden weglopen maar een politiepatrouille die in de buurt was kon hen aanhouden. De bromfiets waarop ze reden bleek gestolen. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanrijding onder invloed
Bij een aanrijding op de kruising Eisenhowerlaan Wolvendijk, zondag om 22.10 uur, bleek de veroorzaker, een 37-jarige Helmondse automobilist gedronken te hebben. De man reed tegen de achterkant van een auto die voor het rode licht stond te wachten. Achter het stuur zat een 19-jarige Helmonder. De 37-jarige Helmonder bleek gedronken te hebben, ruim 1,55 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De 19-jarige Helmonder is met nekletsel in het Diaconessenhuis opgenomen.

Eindhoven: Onder invloed
Zondag om 22.35 uur is op de Karel de Grotelaan een 55-jarige Eindhovense automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De man blies bijna 1,1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Inbrekers gepakt
Op de Hastelweg zijn maandag om 1.00 uur twee mannen van 24 en 18 jaar oud, beiden zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. Zij werden betrapt toen zij inbraken in een leegstaand pand waarin voorheen een supermarkt was gevestigd aan de Hastelweg. Zij hadden een ruit ingeslagen. De twee mannen zijn ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Man aangehouden na bedreiging
In een woning aan de Sionstraat is maandag om 7.35 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man, die flink gedronken had, zou even daarvoor zonder enige aanleiding een 60-jarige straatgenoot hebben bedreigd met een mes. Hij is ingesloten.

Helmond: Dan maar vibrators
Een onbekende man nam zondag om 21.15 uur uit een winkel aan de Heistraat twee vibrators weg omdat hij niet tevreden was over de videoband die hij gekocht had. De man was de winkel/videotheek binnengekomen en klaagde over de slechte band. De verkoopster was van mening dat de kwaliteit van de videoband slecht was, maar het bleek dat hij bepaalde scènes niet mooi vond. Toen hij hoorde dat de opengemaakte en bekeken videoband niet meer teruggegeven kon worden, nam hij twee vibrators weg.

Helmond: Man aangehouden na geluidsoverlast
In zijn woning aan de Theo Driessenhof is zondag om 17.30 uur een 55-jarige Helmonder aangehouden. De man had zijn geluidsapparatuur op volle sterkte staan. Hij was die zondagmiddag al gewaarschuwd het geluid lager te draaien, maar toen de politie weer ging controleren of hij zich daaraan hield ging de muziek weer erg hard. Zijn apparatuur is in beslag genomen. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Budel-Schoot: Automobiliste onder invloed
Op de Grootschoterweg is maandag om 1.50 uur een 49-jarige vrouw uit Budel-Schoot bekeurd omdat zijn onder invloed van alcohol in een auto reed. De vrouw had een promillage van 0,9.

Budel: Brand in champignonkwekerij
Maandag, even na 3.00 uur, is brand uitgebroken in een champignonkwekerij aan de Nieuwedijk. Het bleek een uitslaande brand. De oorzaak is onbekend. De technische recherche doet een onderzoek.

Nuenen: Alcoholcontrole
De politie van Geldrop-Nuenen-Mierlo heeft zondag tussen 12.00 en 20.00 uur alcoholcontroles gehouden de Gulberg en de Europalaan. 52 bestuurders moesten een blaastest doen. Op de Europalaan reed een 37-jarige Nuenenaar hard weg toen hij moest blazen. Na een korte achtervolging kon hij op de Velakker achterhaald worden. Hij blies bijna 1 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gemert: Doorrijder onder invloed
Op de Molenstraat is zondag om 20.00 uur een 49-jarige man uit Handel aangehouden. De man zou rond 19.45 uur op de St. Annastraat met zijn auto tegen een geparkeerde auto gereden zijn. Daarna was hij verder gereden. Getuigen hadden het kenteken genoteerd en de politie zag de auto even later. De eigenaar van de auto zat in een taxi. Hij werd aangehouden. Hij had flink gedronken en blies bijna 1,75 promille. Door het drankgebruik was er met de man niet om te gaan. Hij is voor onderzoek ingesloten. Het rijbewijs van de man is ingenomen.