Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-12-2001 Politieberichten district Sittard (HP 13.00 uur) Maandag 17 december 2001

Nieuwstadt, woninginbraak:
Op zondag 16 december 2001 heeft in een woning gelegen aan Sint Janswal te Nieuwstadt een inbraak plaatsgevonden. De inbreker forceerde een deur van de woning met een breekvoorwerp waardoor hij de toegang tot de woning kreeg. De gehele woning werd doorzocht waarbij in alle kasten en laden een kijkje werd genomen. Ontvreemd werden een kleurentelevisie, twee videorecorders en een stereotoren. De benadeelde heeft van de inbraak aangifte gedaan.

Beek, aanrijding veroorzaakt onder invloed:
Een 43 jarige inwoner van Geleen heeft maandagmorgen 17 december 2001 op de Prins Mauritslaan te Beek een verkeersongeval veroorzaakt. De automobilist slipte met zijn bestelauto en reed tegen een boom en een wegwijzer van de ANWB. Hij bleek onder invloed zijn auto te hebben bestuurd.
De automobilist reed vanacht over de Prins Mauritslaan te Beek in de richting van Geleen. Bij een remmanoeuvre slipte hij met zijn bestelauto waarbij hij naast de rijbaan in de berm terecht kwam. De bestelauto reed daar tegen een boom en een wegbewijzeringspaal van de ANWB. De ter plaatse gekomen politiepatrouille stelde bij de automobilist het gebruik van alcoholhoudende drank vast hetgeen een alcoholblaastest nog eens bevestigde. Voor verder onderzoek werd de inwoner van Geleen meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking meost verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.3 en 1.4 promille. Tegen de automobilist werd proces-verbaal opgemaakt. Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De bestelauto moest door een bergingsbedrijf worden weggesleept.

Born, auto uitgebrand:
Maandagmorgen 17 december 2001 omstreeks 06.10 uur is een op de Sluisweg te Born geparkeerde personenauto nagenoeg geheel uitgebrand. De brand onstond door nog onbekende oorzaak doch een brandstichting wordt niet uitgesloten. De terplaatse gekomen brandweer bluste de fel brandende auto doch kon niet voorkomen dat de auto vrijwel geheel uitbrandde en rijp is voor de sloop. De auto werd door een bergingsbedrijf weggetakeld. De politie stelt een onderzoek in.