Ingezonden persbericht

Chordiant versterkt executive managementteam

Benoeming voormalige topmannen Oracle en Siebel past bij ambitieuze groeistrategie

Amsterdam, 17 december 2001 - Chordiant Software, Inc. (Nasdaq: CHRD) heeft haar managementteam uitgebreid met Jeremy Coote en Paul Burrin. Coote wordt als President Operations Americas verantwoordelijk voor de uitbreiding van de activiteiten van Chordiant in Noord- en Zuid-Amerika. Paul Burrin is benoemd tot Senior Vice-President Worldwide Marketing. Zowel Coote als Burrin hebben ruime ervaring in de softwaremarkt en waren werkzaam bij respectievelijk Siebel en Oracle. Met de benoeming van deze twee zeer ervaren managers verstevigt Chordiant haar groeiende positie binnen de top van de CRM-markt.

Jeremy Coote
Coote gaat zich als President Operations Americas richten op de vertaling van de Chordiant-visie voor een sterke marktpositie. Voor zijn benoeming bij Chordiant was Coote General Manager Noord-Amerika bij Siebel. Daarvoor was hij als President America nauw betrokken bij de succesvolle introductie van SAP in Amerika.

Paul Burrin
Paul Burrin is in zijn nieuwe rol als Senior Vice-President Worldwide Marketing bij Chordiant verantwoordelijk voor de go-to-market-strategie van Chordiant. Daarnaast geeft hij leiding aan de wereldwijde marketingactiviteiten en stuurt hij de communicatie met analisten en media aan. In deze functie kan hij gebruikmaken van jarenlange ervaring in verschillende leidinggevende marketingfuncties bij Oracle.

Het belang van het aantrekken van twee ervaren managers wordt ook erkend door externe partijen. Denis Prombriant, Research Director CRM bij de Aberdeen Group: "De versterking van het managementteam met deze twee zwaargewichten bevestigt dat Chordiant er klaar voor is om de concurrentie aan te gaan voor het lucratieve topsegment van de CRM-markt."

"Deze kwalitatieve uitbreiding van ons managementteam maakt dat we met één van de meest ervaren teams in de industrie kunnen werken. Dit is cruciaal in het licht van onze ambities om hoogwaardige softwareoplossingen te bieden aan de zakelijke markt", zegt Stephen Kelly, CEO van Chordiant.

Chordiant Software
Chordiant Software bedient klanten in de financiële dienstverlening, telecommunicatie en de energie/utility-markt. Deze sectoren worden gekenmerkt door een zeer competitieve omgeving waarbinnen waardevolle transacties tot stand komen via complexe processen. Chordiant Software biedt een Unifying Customer Relationship Management-oplossing (CRM) op basis van haar Intelligent Customer Interaction Management-platform. Het ICIM-platform van Chordiant biedt schaalbare bouwstenen voor de ontwikkeling en integratie van flexibele CRM-oplossingen met de bestaande bedrijfssystemen van klanten.

Ongeacht de manier van communiceren - via regiokantoren, web, e-mail, telefoon of mobiele verbindingen - biedt de Unifying CRM-oplossing van Chordiant real-time een eenduidig beeld van iedere klant en een gepersonaliseerd proces voor elke interactie. Het platform bevat een complete business process engine waarmee voor verschillende contactmogelijkheden hoogwaardige oplossingen worden geboden. Op basis van de geavanceerde Marketing Automation Business Services kunnen marketeers de ROI voor direct-marketinginitiatieven verbeteren door de ontwikkeling, uitvoering en aanscherping van acties via traditionele en on line kanalen.

Chordiant Software heeft haar hoofdkantoor in Cupertino, Californië, en regionale kantoren in Boston, Chicago, Dallas, Manchester en New York (USA), Londen en Brentford (UK), Johannesburg, Sydney en Melbourne, München en Frankfurt, Parijs en Amsterdam.

Meer informatie over Chordiant is te vinden op: www.chordiant.com.



Ingezonden persbericht