Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-12-2001 Politieberichten district Maastricht (HP 12.55 uur) Maandag 17 december 2001

Maastricht, woninginbraken:
Zondagavond 16 december 2001 heeft een inbraak plaatsgevonden in een appartementencomplex gelegen aan de Wethouder Vrankenstraat te Maastricht. De toegang tot het appartement op de zesde etage werd verkregen door de voordeur te forceren. Dit gebeurde met veel geweld en er werd behoorlijk wat schade aan het kozijn aangericht. Na het verkrijgen van de toegang werd het appartement doorzocht. Ontvreemd werden een aantal kledingstukken, een tas en een juwelenkistje met inhoud. De bewoner heeft van de inbraak aangifte gedaan.

In de nacht van zaterdag op zondag vond een inbraak plaats in een woning aan het Snippepad te Maastricht. De toegang tot de woning werd verkregen na het forceren van een deur van de woning. Eenmaal binnen doorzocht de inbreker de woning en ontvreemdde een GSM, een beurs, een paspoort en enkele flesjes parfum. Een buurtbewoner vond zondag in de struiken nabij het voetbalveld in de woonwijk Bosscherveld de ontvreemde goederen terug. Deze ontvreemde spulletjes zijn inmiddels weer in het bezit van de rechtmatige eigenaar.

Maastricht, diefstal bromfiets voorkomen:
Een 19 jarige inwoner van Maastricht heeft zondag 16 december 2001 bij de politie aangifte gedaan van een poging tot diefstal van zijn bromfiets.
De inwoner van Maastricht reed vrijdagavond 14 december 2001 omstreeks 22.45 uur op zijn bromfiets over de Pasestraat te Borgharen waar hij ingehaald en voorbij gereden werd door twee bromfietsers. Verderop in deze straat blokkeerden beide bestuurders van deze bromfietsen met hun voertuigen de weg waardoor de inwoner van Maastricht genoodzaakt was om zijn bromfiets tot stilstand te brengen. Een van beide onbekende bromfietsbestuurders zei dat hij de bromfiets van de inwoner van Maastricht wilde hebben en stelde zich erg agressief op jegens de benadeelde. Hij nam daarbij een dreigende houding aan. De benadeelde, die zich zeer bedreigd voelde, was echter niet van plan zijn bromfiets te laten stelen. Hij deelde een van de jongens een fikse vuistslag uit waardoor deze kwam te vallen. Daarna stapte hij snel op zijn bromfiets en reed daarop weg. Zondagmorgen 16 december 2001 deed hij van de bedreiging bij de politie aangifte. De politie stelt een onderzoek in.