Ingezonden persbericht


Lagere kosten met intelligente IT-infrastructuur
HP Utility Data Center verlaagt kosten grote computingomgeving door consolidatie en standaardisatie IT-componenten.

Amstelveen, 17 december 2001 - Hewlett-Packard introduceert het HP Utility Data Center (UDC). Deze intelligente IT-infrastructuuroplossing bestaat uit hardware, software, diensten en samenwerkingsverbanden die de operationele en opstartkosten van een infrastructuur drastisch verlagen.

HP UDC biedt de mogelijkheid alle datacentercomponenten samen te voegen in één enkele infrastructuur, waardoor kosten worden bespaard en gebruikers toegang hebben tot een nagenoeg onbeperkte computingcapaciteit. Het vereenvoudigt het beheer van datacenters door gebruikers de mogelijkheid te geven IT-componenten te consolideren en te standaardiseren en datacenterprocessen te automatiseren.

Met het HP UDC kunnen datacenterinfrastructuren uitermate efficient worden opgebouwd, virtueel worden ingericht en 'on the fly' worden beheerd. Hierdoor kunnen organisaties nieuwe applicaties en diensten snel inzetten, nieuwe klanten sneller bedienen en flexibel factureren op basis van werkelijk gebruik.

De kern van het HP UDC wordt gevormd door HP's Utility Controller Software. Deze vereenvoudigt het ontwerp, de allocatie en facturering van IT-componenten voor applicaties en diensten. Het HP UDC gebruikt open standaarden om servers, opslag- en netwerkapparatuur in te passen. Dit maakt de overstap van een 'legacy'-omgeving naar HP's flexibele datacenterarchitectuur eenvoudig. Door het HP UDC uit te breiden met HP Integrated Services Management, zijn datacenterprocessen eenvoudig te automatiseren. Van het leveren van nieuwe diensten en applicaties tot het meten van het daadwerkelijk gebruik en de prestaties van de diensten.

Het HP UDC is uitermate schaalbaar en ideaal voor organisaties in bedrijfstakken die afhankelijk zijn van de kwaliteit en flexibiliteit van de IT-infrastructuur, zoals telecombedrijven en financiele dienstverleners, managed service providers en infrastructuur ASP's.

De HP UDC-oplossing omvat ook samenwerkingsverbanden met belangrijke leveranciers van hardware, middleware en applicaties. HP heeft Cisco Systems gekozen als preferred netwerkpartner in het HP UDC. Het HP UDC is in het eerste kwartaal van 2002 wereldwijd beschikbaar.

Informatie over Hewlett-Packard is te vinden op http://www.hp.nl.

Hewlett-Packard is toonaangevend leverancier van oplossingen en diensten voor computing en imaging. HP maakt technologieën toegankelijk voor individuen en organisaties. Hiervoor ontwikkelt HP gebruikersvriendelijke apparaten, nuttige e-services en oplossingen voor een 'always-on' internetinfrastructuur.

HP behaalde in 2001 een omzet van circa 45,2 miljard dollar. In Nederland heeft HP vijf vestigingen waar zo'n 3000 mensen werken. De omzet van Hewlett-Packard Nederland bedroeg in 2001 ruim 2,2 miljard gulden.

Contactpersoon voor de redactie:
(