Provincie Drenthe

Nieuwjaarswensen via www.drenthe.nl geprolongeerd

Assen, 17 december 2001
Persberichtnummer 01-128



Bij de overgang naar een nieuw jaar horen goede wensen. De provincie Drenthe stelt daarom, evenals vorig jaar, haar internetsite open voor iedereen die een wens heeft voor de Drentse bevolking. Van 17 december tot en met 6 januari bestaat de mogelijkheid om via de homepage www.drenthe.nl wensen door te geven.

Tijdens de nieuwjaarsbegroeting van de provincie Drenthe, op dinsdag 8 januari 2002, zal de Commissaris van de Koningin, Relus ter Beek, in zijn toespraak de meest originele wens bekendmaken.

De winnaar wordt beloond met een mand met Drentse streekproducten. Alle inzenders ontvangen een kleine attentie. Een selectie van de binnengekomen wensen is vanaf 28 december te lezen op de provinciale website.

De start van dit initiatief is vorig jaar door de bevolking goed opgepakt getuige de meer dan honderd reacties. De meeste hadden betrekking op goede gezondheid, geluk, veiligheid en vrede. Uit de reacties spreekt een zekere trots van de bevolking op onze provincie. De natuur, het landschap, de rust, de ruimte en het Drents eigene, waaronder de taal, werden meermalen genoemd. Veel mensen zijn blij juist in deze provincie te wonen. De verste wens kwam uit Atlanta in de Verenigde Staten.

In de periode tussen 25 en 31 december staat iedere dag een nieuwjaarswens van een Drentse gedeputeerde op de provinciale website.



Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl