Politiebericht Venlo 17-12-2001
Mediabericht 17 december (14.50 uur)

Roermond Verkeersovertreder

ROERMOND Een 71-jarige inwoner van Herkenbosch heeft zondagmiddag omstreeks 17.00 uur een agent die hem op een verkeersovertreding betrapte, bedreigd. De automobilist werd door een in zijn auto zittende vrouw ondersteund in zijn agressieve manier van optreden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Op het Zwartbroekplein stond de man met zijn auto voor het rode verkeerslicht te wachten om rechtdoor de Kapellerpoort in te rijden. Op het moment dat het verkeerslicht voor het links afslaand verkeer groen werd trok de automobilist op en reed door het voor hem rode licht de Willem II singel op. Hier sloeg hij linksaf in een andere richting dan hij stond voorgesorteerd. Hiermee ontstond een gevaarlijke situatie voor het tegemoetkomende verkeer. Op de Prins Bernhardstraat kon de agent de man staande houden en aanspreken op zijn verkeersgedrag. Daarop reageerde de verdachte uiterst agressief, hierbij bijgestaan door de vrouw in zijn auto.

Boxmeer Spookrijder

BOXMEER De politie van de regio Limburg-Noord heeft zondagavond rond 19.50 uur een 68-jarige automobiliste uit Venray bekeurd voor spookrijden. De vrouw was met haar auto op de A77 bij Gennep rijdend richting A73 Boxmeer tegen het verkeer in terecht gekomen. Ter hoogte van het tankstation op de A72 werd de auto van de vrouw langs de vangrail aangetroffen. De inzittenden wisten dat ze verkeerd terecht gekomen waren, maar niet hoe ze verder moesten handelen. De politie zette het verkeer op de A73 even stil, zodat de automobiliste kon keren in de goede richting. Zij kreeg een proces-verbaal aangezegd en er zal een advies aan het CBR worden opgemaakt betreffende de rijgeschiktheid.

Roermond Mishandeling

ROERMOND Een 33-jarige in Roermond wonende man is zondagavond op het Geldersplein ernstig mishandeld door een 22-jarige Roermondenaar. Omdat de Roermondenaar van de eigenaar geen korting kreeg op zijn telefonisch bestelde shoarma, mishandelde hij de besteller die de schotel kwam afleveren. Nadat de politie arriveerde bleef de 22-jarige agressief reageren. De mishandelde besteller werd voor zijn eigen veiligheid naar het bureau begeleid. Hij liep flink letsel op aan zijn gezicht. Van hem zal een aangifte opgenomen worden.