Ingezonden persbericht

5e Expat-Emigratiebeurs groter dan ooit

De Expat/Emigratiebeurs, Europa's grootste en best bezochte evenement voor expats, inpats, emigranten, immigranten, studenten en het zakenleven vindt in 2002 op 8 en 9 maart plaats in het Home Boxx Exhibition Center te Nieuwegein.

Immigratieland is ook een emigratieland. Het aantal mensen dat huis en haard verlaat om voor korte of lange tijd in het buitenland te gaan ondernemen, werken, studeren of wonen, groeit. Er is een komen en gaan van tienduizenden van en naar Nederland. 40.000 Nederlanders emigreren jaarlijks naar buitenlandse bestemmingen al dan niet ver weg. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders wonen al over de grens. 350.000 expats bevinden zich al in Nederland, meer dan een kwart van de studenten doet al buitenlandervaring op. Ook zijn alle gunstige zakelijke omstandigheden aanwezig vanwege het feit, dat Nederland in de komende 5 jaar favoriet is als het gaat om gunstige financiële en fiscale voordelen bij bedrijfsvestiging.

Bij de trek naar buiten, waar landen nog maar een flight-away zijn en waar internationale zaken vaak binnen een etmaal worden gedaan is de Expat/Emigratiebeurs een belangrijke informatiebron. Sinds 1998 wordt de beurs druk bezocht met een jaarlijks groeiend bezoekersaantal. Expat/Emigratie 2002 wordt komend jaar uitgebreid tot ruim 90 standhouders met meer dan 60 verschillende soorten van dienstverlening en meerdere nieuwsbronnen zoals:


- Een Expat HR Congres voor het bedrijfsleven.
- Een Inpat Clubmarkt voor expats hier in Nederland aanwezig.
- Uitgebreide landen en diensteninformatie voor emigranten.
- Het "Study Abroad Paviljoen" met informatie over studie-werk-mogelijkheden in Nederland en daarbuiten, zelfs wereldwijd.

- Workshops over uiteenlopende onderwerpen, gegeven door specialisten kunnen gratis worden bezocht en bieden aanvullende informatie over tal van relevante onderwerpen.
- De uitgebreide beurswebsite www.expatinfo.nl geeft jaarrond informatie over presentaties en deelnemers.

Een veelvoud van uiteenlopende informatiebronnen worden gepresenteerd om de vertrekkende Nederlander naar buiten- en de buitenlander naar binnen- te leiden. Landverhuizers, bedrijven, studenten, ondernemers, stagiaires, carrièremakers, agrariërs, alle betrokkenen worden uitgebreid voorgelicht tijdens de Expat/Emigratiebeurs op 8 en 9 maart 2002.



Ingezonden persbericht