Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor Blankert

Drs. J.C. (Hans) Blankert ontving vrijdag 14 december uit handen van Wethouder Sjaak van der Tak de Wolfert van Borselenpenning van de gemeente Rotterdam. Dat gebeurde bij zijn afscheid als voorzitter van de Raad van Toezicht van de Ichtus Hogeschool. Blankert kreeg de penning vanwege zijn vele verdiensten voor de Rotterdamse samenleving. Bij velen is Hans Blankert ook bekend als vroegere voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW.

In de zes jaar dat Hans Blankert zich heeft ingezet voor de Ichtus Hogeschool, is deze uitgegroeid tot een onderwijsinstelling met 11.000 studenten. Blankert was nauw betrokken bij de fusies met de Stichting Rijn-Delfland en de Hogeschool Delft.
Hij stimuleerde steeds een marktgerichte benadering maar verloor daarbij nooit de maatschappelijke werkelijkheid van de Rotterdamse samenleving uit het oog. Mede daardoor is de Ichtus Hogeschool met een instroom van 30% allochtone studenten echt een Rotterdamse hogeschool geworden.

Behalve voor de Ichtus zette Blankert zich als plaatsvervangend voorzitter ook in voor de Stichting Rotterdam 2001 Culturele Hoofdstad van Europa. Sinds twee jaar is Blankert daarnaast voorzitter van de Raad van Toezicht van de Pameijer Keerkring.

De Wolfert van Borselenpenning is een gemeentelijke onderscheiding die wordt uitgereikt aan mensen die vanuit een leidinggevende positie op diverse terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving.