CMG


Persbericht

CMG ontwikkelt nieuw noodsluitsysteem van de Stormvloedkering Oosterschelde

Amstelveen, 17 december 2001 - CMG Technical Software Engineering ontwikkelt het nieuwe noodsluitsysteem NSTA (Noodsluitsysteem en STart Automaat) van de Stormvloedkering in de Oosterschelde. Het NSTA doet zijn werk in situaties waarbij de normale bediening faalt of menselijk ingrijpen niet mogelijk is. Dit systeem is dan ook het laatste redmiddel voor het achterland van de Oosterschelde. De officiële ingebruikname van het nieuwe systeem, dat dezelfde functionele specificaties heeft als het huidige systeem, is gepland voor het voorjaar van 2003. De opdrachtgever is het Ministerie van Verkeer en Waterstaat (Directoraat Generaal Rijkswaterstaat, directie Zeeland).

CMG is bij de vernieuwing van het noodsluitsysteem betrokken vanwege haar expertise op het gebied van uiterst kritische automatiseringssystemen, zoals het sluitsysteem 'BOS', het beslis- en ondersteunend systeem van de stormvloedkering in de Nieuwe Waterweg.

CMG ontwikkelt een volledig redundant systeem met een uitzonderlijk lage faalkans. Het bedrijf draagt zorg voor de benodigde software, de bedieningspanelen en de fysieke aansluiting op de systemen voor de aansturing van de stormvloedkering. Aangezien het onmogelijk is om in de praktijk te achterhalen of aan de vereiste betrouwbaarheid wordt voldaan, hanteert CMG zeer strikte ontwikkelmethoden volgens de IEC-61508 norm. Deze standaard wordt onder meer gehanteerd voor het ontwikkelen van software voor kerncentrales en ruimtevaartuigen. Verder wordt de software rigoureus getest en gevalideerd, waarbij CMG samenwerkt met de vakgroep Formele Methoden en Gereedschappen van de Universiteit Twente.

Vanaf september 2002 tot aan de officiële ingebruikname zal het nieuwe noodsluitsysteem een stormseizoen lang parallel draaien met het huidige noodsluitsysteem.

CMG
CMG, opgericht in 1964, werkt nauw samen met haar klanten in de vorm van lange termijn relaties, om zo voor hen succes te genereren. CMG levert een volledig dienstenpakket van management consultancy, systeemontwikkeling en -integratie tot outsourced management van gerichte bedrijfsprocessen. Ons doel is leidend zijn in het creëren en ontwikkelen van de meest geavanceerde informatie- en communicatietechnologie (ICT) en wireless data solutions (WDS). De combinatie van onze ICT en WDS expertise leveren een aantrekkelijke propositie voor ondernemingen, die het mobiele kanaal aan hun operatie en marketing strategieën willen toevoegen. Wij werken in het hart van de bedrijfskritische activiteiten van onze klanten, waarbij we kennis van de sector, technische expertise en praktische vernieuwingen met elkaar combineren. Met ongeveer 14.000 werknemers implementeert en ondersteunt CMG wereldwijd applicaties voor klanten vanuit vestigingen in 17 landen. CMG is genoteerd aan de effectenbeurzen van Amsterdam en Londen.