Gemeente Rotterdam

Doorprogrammering Calypso

(11-12)Het College van B. en W. heeft besloten tot verlening van een subsidie van ¤ 330.000,- (fl. 727.224,-) voor de programmering van Calypso in 2002.
De stichting Calypso 2001, die in het culturele hoofdstadjaar werd opgericht om de programmering uit te voeren, blijft in 2002 verantwoordelijk voor de programmering. De horecavoorziening en de commerciële activiteiten worden geëxploiteerd door Frontline Festival Catering BV.
In de kleine zaal zal op donderdag en vrijdag en waarschijnlijk op zaterdag een multicultureel programma te zien zijn op het gebied van theater, klassieke wereldmuziek en literatuur. Als mogelijke partners zijn genoemd de stichting Kleurrijk Centrum en de stichting Dunya. De andere dagen is de ruimte beschikbaar voor repetities waarvoor de stichting Calypso facilitaire ondersteuning biedt. In 2002 zouden in de kleine zaal zo'n 40 producties kunnen worden getoond op 80 avonden. In de grote zaal zal een deel van de programmering van 2001 worden voortgezet. Hiervan is ook een deel multicultureel. Het is de bedoeling minimaal vijf avonden per week te programmeren. Het gaat om commerciële of semi-commerciële verhuur.
De raadscommissie voor Kunstzaken en Mediabeleid heeft positief geadviseerd over het voorstel om 2002 in Calypso door te gaan met de programmering. Wel heeft de commissie enkele voorwaarden aan de subsidieverlening verbonden, die in het besluit van het College zijn opgenomen.
Het College stelt op advies van de commissie als voorwaarde dat de stichting Kleurrijk Centrum, de stichting Dunya en de Rotterdamse Kunststichting bij de invulling van het multiculturele programma worden betrokken. In verband met de onzekerheid over de jaren na 2002 moeten installaties worden gehuurd in plaats van gekocht en moeten er nadere afspraken worden gemaakt over de afbakening van activiteiten en verantwoordelijkheden tussen Frontline BV en de stichting Calypso.