Gemeente Rotterdam

Servicenormen voor bijstandscliënten

(4-12)Wie een aanvraag indient voor een bijstandsuitkering, moet binnen acht weken uitsluitsel krijgen van de dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe). Openingstijden en telefonische bereikbaarheid zijn voor alle SoZaWe-kantoren gelijk geregeld. Aanvragers van een bijzondere uitkering, horen binnen vier weken of hun aanvraag wordt gehonoreerd. Iedere cliënt heeft recht op een correcte bejegening door de medewerkers van SoZaWe. Dit zijn een paar van de servicenormen die het college heeft vastgesteld voor de dienst SoZaWe.
SoZaWe is een van de gemeentelijke diensten en bedrijven die besloten hebben om hun normen voor dienstverlening aan de klant vast te leggen zodat deze weet wat hij van de dienst mag verwachten. De servicenormen zijn vastgelegd in een brochure die breed zal worden verspreid. SoZaWe zal voor alle vormen van dienstverlening aan het publiek dergelijke servicenormen vaststellen. Men is begonnen met het vaststellen van normen voor het proces van verstrekking van bijstand en IOAW. (Inkomensvoorziening voor oudere en gedeeltelijk arbeidsongeschikte werkeloze werknemers)
De nu vastgestelde normen worden nog niet altijd door SoZaWe gehaald. Binnen een jaar moet dat echter wel het geval zijn.