Ingezonden persbericht

PERSBERICHT 17 december 2001

Van: Dirk Beliën - 03/766.37.98

Voor onmiddellijke publicatie


-- FAIT D'HIVER GESELECTEERD IN PORTO --

SINT-NIKLAAS - Het 22nd Porto International Film Festival (Fantasporto 2002) heeft Fait d'hiver van Dirk Beliën geselecteerd voor zijn Official Short Film Competition. Ook 'Oh my God ?! van Christophe Van Rompaey wist zich van een plaats in de officiële selectie te verzekeren. Het Fantasporto 2002 filmfestival vindt plaats van 22 februari tot en met 2 maart eerstkomend en wordt beschouwd als het meest toonaangevende festival van Portugal.

Fait d'hiver sleepte al een Special Mention op het Gentse Internationaal Filmfestival en de Publieksprijs op het Leuvense Internationaal Kortfilmfestival Vlaanderen in de wacht. Fantasporto 2002 wordt de eerste buitenlandse première voor Fait d'hiver. Andere festivals die reeds een inschrijving ontvingen zijn onder meer het Finse Tampere en San Francisco.

In Fait d'hiver speelt Tom Van Dyck de rol van Tim, een overwerkte manager, die na een rampzalige dag op het werk snel naar huis wil, maar af te rekenen krijgt met winters noodweer en terechtkomt in een file. Als hij het thuisfront wil bellen om te zeggen dat hij vastzit, hoort hij dat zijn vrouw met een andere man in bed ligt. Tims stoppen slaan door, en enkele minuten later is zijn leven en dat van de andere personages radicaal veranderd. Regisseur Dirk Beliën draaide in 1996 de kortfilm Jingle Bells en een jaar later Straffe koffie. Fait d'hiver werd geschreven door Johan Verschueren, co-scenarist van Straffe koffie. Johan Apers en Philip Van Volsem stonden achter de camera. Fait d'hiver duurt 7 minuten, werd op 35mm gedraaid en is een productie van Another Dimension of An Idea, met steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

22nd OPORTO INTERNATIONAL FILM FESTIVAL (FANTASPORTO 2002): www.fantasporto.online.pt.

# # # # #

MEER INFO
AD ID, Anja Daelemans: 016/63.33.69 - 0475/65.35.65 - ad-id@village.uunet.be Dirk Beliën: 03/766.37.98 - dirk.belien@pandora.be