Ingezonden persbericht

We krijgen er elke dag vragen over, maar nu is het eindelijk zover! Vanaf vandaag ligt de single 'Lopen op het water' in de winkel!

Ik heb al veel positieve reacties op dit duet met Sita gehad, en ik hoop dan ook dat het lied het goed zal doen!

We staan inmiddels op 1 in de tipparade en dat is natuurlijk al een hele mooie start.

Uiteraard hoopt iedere artiest dat zijn liedje het goed zal doen, maar in dit geval spelen er andere zaken mee.

Want zowel Sita als ik hebben al onze royalties van 'Lopen op het water' afgestaan aan het Oranjefonds.

Dit fonds heeft een rekening geopend (giro 22201) waar bedrijven en particulieren hun giften voor Prins Willem Alexander en Máxima Zorreguieta op kunnen overmaken. Het doel van dit fonds is initiatieven gericht op de onderlinge verbondenheid tussen de verschillende culturen in Nederland stimuleren.Daarbij gaat het onder andere om activiteiten die zich richten op jeugd, cultuur, sport en onderwijs.

Dat we daar een bijdrage aan kunnen leveren is natuurlijk heel mooi!

The making of...

Het clipje wat gemaakt is bij 'Lopen op het water' is geschoten in Amsterdam. Voor de binnen-opnamen kozen we een restaurantje in hartje Amsterdam. De buiten-opnamen moesten echter ergens anders, want het straatje van het restaurant was zo smal dat de camerawagens er niet voldoende bij konden. De buitenshots zijn dan ook genomen rondom de Westergasfabriek.

De muziekzender TMF was bij de opnamen aanwezig en zij zenden 'The making of' uit op 17, 18, 20 en 21 december.

Misschien wel leuk om even te kijken?

Rembrandt Award

Via de site heb je kunnen lezen dat ik genomineerd ben voor een Rembrandt Award. Ik vertelde dat Neerlands Trots: 'een tv-programma met aandacht voor de smaak van de kijker', negen categorieën had samengesteld en dat in elke categorie een winnaar met een Rembrandt Award naar huis mag.

Jullie hebben massaal gestemd en ik behoor bij de laatste drie! Dus Frans Bauer, Volumia! of ik mag straks een Rembrandt award aan zijn onderscheidingen toevoegen! Neerlands Trots is nog te zien op 23 en 26 december. De uitzending van de tweede kerstdag is de grote finale, waarin de winnaars bekend worden gemaakt. De presentatie van deze laatste show is in handen van Marc Klein Essink en Manuela Kemp. Na elke uitzending kun je bellen om op één van de kandidaten te stemmen. Jullie hebben inmiddels ook al vaak gestemd, begreep ik, maar voor diegenen die het nog niet wisten of nog een keertje willen stemmen, dit is het nummer: 0909-8814.

Jij bepaalt dus uiteindelijk wie er op tweede kerstdag de Rembrandt Award in de wacht sleept...!

Ingushetië

Verder help ik jullie graag herinneren aan het feit dat op donderdag 20 december de TROS de documentaire die we gemaakt hebben in Ingushetië, zal gaan uitzenden. Het begint om 21:05 en als je de TV op Nederland 2 zet komt het helemaal goed! Kun je niet kijken? Probeer het dan op te nemen of kijk later een keer bij vrienden. Wat dit is iets waarvan ik denk dat jullie het moeten zien...

Gouden Loekie

Begin dit jaar vertelde ik dat ik genomineerd was voor de voorverkiezing van de Gouden Loekie. Jullie hebben goed je best gedaan, want ik kwam in februari als winnaar uit de bus met 'De Lifter' van Lays. Alle winnende commercials uit de maandverkiezingen zijn automatisch genomineerd voor de jaarverkiezing. Dat betekent dat de Lifter daar dus bij zit! Wil je stemmen? Dat kan! Vanaf 17 december t/m 11 januari kan er worden gestemd op de jaarlijkse Gouden Loekie TV verkiezing. De uitslag wordt bekend gemaakt op 13 maart 2002. Stemmen kan via de advertenties in de media (kranten, tijdschriften, televisiegidsen) maar ook via Internet. Surf naar http://info.omroep.nl/ster/ en klik op Gouden Loekie! Overigens kun je op deze site ook e-cards versturen met een "still" van de genomineerde commercials. Ook eentje van 'De Lifter' dus!

Groeten,

Marco.

Bezoek ook eens mijn website: www.borsato.nl