Unit 4 NV

Persbericht:

Unit 4 Agresso besluit tot strategische samenwerking met Priority Data Group en bouwt security activiteiten uit naar Ierse en Britse markt

Sliedrecht, Nederland en Dublin, Ierland, 17 december 2001 - Unit 4 Agresso NV, software ontwikkelaar en leverancier van secure e-Business oplossingen gaat een strategische samenwerking aan met de Priority Data Group, een vooraanstaand security bedrijf in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Met een team van 26 professionals en kantoren in Dublin en Londen, is Priority Data Ierland's belangrijkste specialist op het gebied van security software.

In 2000 heeft de Priority Data Group een omzet gerealiseerd van circa 7,0 miljoen euro en een break-even resultaat bereikt. Via deze samenwerking breidt Unit 4 Agresso haar geografische aanwezigheid uit en krijgt ze verder toegang tot de security groeimarkt in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De bedrijven zullen zij aan zij werken om bedrijven in het middensegment en overheidsorganisaties te voorzien van security software en diensten. Door dit partnership wordt de Engelse variant van het Managed Security Services portaal 4Sure.IT in bestaande markten en bij de grote klantenbasis van Priority Data geïntroduceerd.

Als value added distributeur voorziet Priority Data haar klanten van complete security oplossingen (software, training, technische ondersteuning en consultancy). Deze security oplossingen en diensten worden aangeboden via diverse distributiekanalen waaronder andere distributeurs, wederverkopers, VAR's en system integrators. Volgend op het succes op de Ierse markt, breidde Priority Data haar geografische aanwezigheid in 1996 uit naar de Britse markt, met de oprichting van een kantoor net buiten Londen.

Priority Data Group heeft een uitgebreid productassortiment, ondersteund door uitstekende kennis en vaardigheden. Hierdoor is Priority Data Group het eerste aanspreekpunt voor middenbedrijven en overheidsinstanties. De productenportfolio omvat vooraanstaande producten van Network Associates, Baltimore Technologies, nCipher en Checkpoint. Network Associates heeft de Priority Data Group benoemd tot haar Anti-Virus Support Centre in Ierland.

Priority Data is een security bedrijf dat security oplossingen en diensten biedt aan middenbedrijven in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Tot het klantenbestand van Priority Data in de openbare sector behoren onder meer het Department of Justice, Equality and Law Reform, het Department of Public Enterprise, het Office of Public Works, het House of the Oireachtas, het Local Government Computer Services Board (dat alle gemeenteraden in Ierland omvat) en London Underground. In de particuliere sector kan Priority Data onder andere Allianz, AIB Bank, Doyle Hotel Group, Camelot, Micro Warehouse en Cantor Fitzgerald tot haar klanten rekenen.

Om dit strategisch partnership veilig te stellen, zal Unit 4 Agresso in Priority Data Group investeren door middel van een converteerbare lening. Unit 4 Agresso zal, waarschijnlijk op korte termijn, deze lening converteren om 100% van de aandelen te verwerven. Dit zal gebeuren wanneer de winstgevendheid van Priority Data overeenkomt met de normen zoals die door Unit 4 Agresso vastgesteld zijn. De strategische samenwerking en de geplande conversie worden volledig gefinancierd uit beschikbare liquide middelen.

(Managed) security oplossingen als groeimarkt
Door de enorme aandacht die zowel overheidsinstanties als bedrijven besteden aan het risico van verspreiding van virussen via het internet, is dit inmiddels een bekend fenomeen geworden. De afgelopen drie maanden zijn een nieuwe worm (genaamd "Nimda", oftewel "Admin" achterstevoren) en variaties daarop naar e-mail servers gestuurd. Deze Nimda worm combineert diverse kenmerken van eerder uitgekomen virussen en heeft zo aanzienlijke schade kunnen veroorzaken.

Niettemin zijn er nog steeds bedrijven en organisaties die weliswaar online werken maar zich niet hebben beveiligd tegen dergelijke bedreigingen. Bedrijven gaan zich echter steeds meer realiseren dat enkel een anti-virus programma installeren niet genoeg is. Ze nemen leveranciers van security oplossingen zoals Unit 4 Agresso in de arm om een volledig security systeem te laten ontwikkelen, inclusief het opstellen van een bedrijfsbreed beleid om schade veroorzaakt door gaten in de e-security te voorkomen. De markt voor security software groeit dan ook nog steeds. Bedrijven hebben nu eenmaal geen keus meer waar het investeren betreft in software die hen beveiligt tegen virussen en andere bedreigingen.

Een van de belangrijkste groeifactoren op dit moment voor de IT-security is de wens van werknemers ook buiten het kantoor het netwerk te kunnen benaderen en de noodzaak die hieruit voortvloeit dit zonder security risico's te kunnen doen. De security moet aangepast worden aan individuele gebruikers. Het virtual private network (VPN) verandert in een secure virtual network (SVN).

De aanslag op het IT budget en het personeel die bovenstaande ontwikkeling met zich mee brengt, zorgt ervoor dat de tijd rijp is om de basis netwerk-beveiligingsoplossingen uit te besteden aan leveranciers van managed security services. Een van de voordelen van managed security services zijn de lagere totale kosten dan wanneer men zelf de software aanschaft en beheert. Daarnaast is met managed security services een betere beveiliging mogelijk dan wanneer het bedrijf zelf de beveiliging zou verzorgen met behulp van diverse applicaties (zoals virus scanners, firewalls, vulnerability scans voor uw netwerk en e-mail scanning). Het security centrum dat zorg draagt voor de managed services kan op verschillende locaties bemand worden, tijdens werktijd in alle tijdzones en de klant hoeft zich niet steeds nieuwe technologieën eigen te maken. Het Verenigd Koninkrijk wordt algemeen erkend als een typische early-adopter markt voor security oplossingen in het algemeen en managed services in het bijzonder.

Managed security kan, en zal ook, samengevoegd worden met andere managed diensten om niet alleen te komen tot een zo efficiënt en betrouwbaar mogelijk netwerk maar ook om dit zo te houden. De toenemende vraag naar IT-security oplossingen en diensten en de snel toenemende bewustwording in de markt, bieden goede kansen voor Unit 4 Agresso.

Over Data Priority Group
Priority Data Group, opgericht in 1991, is een technisch geavanceerde software leverancier gespecialiseerd in netwerk management en informatie, security services en security oplossingen voor e-commerce. Prioirity Data kent 26 gespecialiseerde medewerkers die aan de hoogste eisen voldoen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Dublin, het kantoor in het Verenigd Koninkrijk is gevestigd net buiten Londen (in Hemel Hempstead, het hart van het Britse Sillicon Valley).


Noot voor de redactie (

Unit 4 NV