Eriks NV

P E R S B E R I C H T

Directie ERIKS group nv, Alkmaar
072 54 75 888
17 december 2001
VERKOOP AIRCOOL bv te Ridderkerk

ERIKS group nv heeft de in het persbericht d.d. 21 september 2001 aangekondigde verkoop van Aircool bv te Ridderkerk afgerond. Heden zijn de aandelen overgedragen aan Elsmark Holding A/S, Nordborg, Denemarken, onderdeel van de Danfoss-groep uit Denemarken.

Aircool bv behaalt met 36 werknemers op jaarbasis een omzet van EUR 16 mln. in componenten en apparatuur 'koudetechniek en klimaatbeheersing'.

Aircool bv was binnen de ERIKS-groep de enige onderneming die actief was in de bovengenoemde kernactiviteit. Hoewel Aircool bv positief aan het resultaat van de ERIKS-groep heeft bijgedragen, heeft ERIKS bij nadere beoordeling van haar portfolio besloten afscheid te nemen van 'koudetechniek en klimaatbeheersing' en zich volledig te concentreren op de overige vier kernactiviteiten. Voor Elsmark Holding A/S betekent Aircool bv een invulling van haar strategie om te komen tot een Europees distributienetwerk van ondernemingen op het gebied van koudetechniek en airconditioning-apparatuur.

PROFIEL

ERIKS group nv is de Nederlandse houdstermaatschappij van een groep technische handelsondernemingen. De ERIKS-groep bestaat na de verkoop van Aircool bv uit 41 groepsmaatschappijen met vestigingen in acht landen. Het geografisch zwaartepunt van de activiteiten ligt in West-Europa (Nederland, België, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast heeft zij vestigingen in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië (Singapore, Maleisië en Thailand). Het streven van de ERIKS-groep is een vooraanstaande marktpositie in West- en Midden-Europa op te bouwen om aldus een 'Europese speler' te worden. Tevens wil de ERIKS-groep in Noord-Amerika en Zuidoost-Azië aanwezig zijn. De activiteiten van de ERIKS-groep bestaan uit de inkoop, opslag, veredeling en verkoop van een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten. Met een sterk ontwikkelde technische en logistieke dienstverlening en kennis van producten en toepassingen worden alle bedrijfstakken van de industrie bediend. Het bieden van toegevoegde waarde door brede en diepe productlijnen, kennis en veredeling staat bij alle activiteiten voorop. Het huidige assortiment is thans verdeeld in vier kernactiviteiten en de daarin opgenomen productgroepen:
§ Afdichtingstechniek (dynamische dichtingen, statische dichtingen)
§ Aandrijftechniek (hydrauliek, pneumatiek, elektrische en mechanische aandrijftechniek, lagertechniek)
§ Stromingstechniek (afsluiters en instrumentatie, leidingsystemen, slangen en toebehoren)
§ Industriële kunststoffen.

MISSIE

De missie van de ERIKS-groep is een toonaangevende, internationale handelsonderneming te zijn die met een hoogwaardig en breed assortiment van werktuigbouwkundige componenten met daaraan gerelateerde technische en logistieke dienstverlening en kennis van haar producten en toepassingen alle bedrijfstakken van de industrie bedient.

Uitgebreide informatie over de ERIKS-groep is te vinden op onze website www.eriks.com