Athlon Groep

Athlon: verkoop CC Raule vertraagd

Hoofddorp, 17 december 2001
Athlon Groep heeft in september van dit jaar nog de verwachting uitgesproken dat het Duitse autoverhuurbedrijf CC Raule in 2001 zal worden verkocht. Wezenlijke verslechtering van de autoverhuurmarkt mede onder invloed van de effecten van 11september maakte potentiële kopers terughoudend. Oriënterende gesprekken met gegadigden hebben weliswaar geleid tot serieuze onderhandelingen met aspirant kopers, maar hadden geen transactie tot gevolg. Athlon Groep handhaaft de eerder uitgesproken winstverwachting voor 2001 dat de winst met gewone bedrijfsuitoefening ná belasting, maar exclusief het resultaat van CC Raule, ¤33 mln. bedraagt.

De gebeurtenissen van 11 september hebben een wezenlijke verslechtering van de autoverhuurmarkt tot gevolg gehad. De bezettingsgraad van huurauto's is teruggelopen, waardoor de tarieven in de gehele branche onder druk kwamen te staan. Tegen deze achtergrond en de daarmee samenhangende terughoudendheid van potentiële kopers is Athlon er niet in geslaagd CC Raule in 2001 te verkopen.

De gedurende het afgelopen jaar genomen maatregelen hebben geleid tot een afname van de operationele verliezen. Niettemin is het resultaat door incidentele lasten en de effecten van 11 september uiteindelijk lager dan toen werd ingeschat. Athlon Groep gaat door met de verbetering van de bedrijfsprocessen bij CC Raule en de aanpassing van het wagenpark aan de huidige marktomstandigheden. Dit proces zal ondersteund worden door personele versterking en aanpassing van de organisatie, gerichte investeringen in o.a. systemen en afwaardering van het wagenpark naar lagere bedrijfswaarde. Voor de kosten hiervan zal een voorziening getroffen worden ten laste van de boekwinst behaald bij de verkoop van de dealerbedrijven. Met inachtneming hiervan zal naar verwachting een break-even resultaat van CC Raule worden bereikt in 2002.

De vertraging in het verkoopproces is voor de Raad van Bestuur van Athlon geen aanleiding de eerder uitgesproken verwachting over de resultaten van 2001 te wijzigen. De verliezen van CC Raule over dit jaar en de vorengenoemde voorziening zullen daarbij gecompenseerd worden door de buitengewone baten uit de verkoop van het onroerend goed en de dealerbedrijven. Daarmede komt de winst per aandeel uit op ¤ 1,94. Overigens zal een deel van bedoelde verkoopopbrengst van de dealers rechtstreeks ten gunste van het eigen vermogen worden geboekt. De resultaten zullen in maart 2002 gepubliceerd worden.

Voor nadere informatie:
Athlon Groep N.V.
mr. J.E. Demper, secretaris Raad van Bestuur
Telefoon: 023 56 15 105

Tot Athlon Groep behoren:
Autoleasing: Interleasing Nederland, Interleasing Belgium, Interleasing Luxembourg, International Fleetmanagement (B), Hiltermann Lease Service (NL), Sympalease (NL), Vemo (NL), Zanlease (NL), Autop Lease (F), AV Leasing (D), Autop Deutschland (D), Unilease (NL/B, 50%) Autoverhuur: ATRENT Automotive (NL), Interleasing Rent (B), CC Raule Autovermietung (D), Autop Rent (F), SDL (F) Dealerbedrijven: Baan Twente, Autobedrijf Beemsterboer De Vries, Autobedrijf Prinsenhof, Automobielbedrijf Boekenroode, Chrysler Jeep Heemstede, Chrysler Amstelveen, E.G.A.C., Romeyn & Van Zanten, Autohaus Taunus (D)
Autoschadeherstel: CARe Schadeservice (NL, 45 vestigingen) Website: www.athlon.nl