Apple Benelux

Gecombineerde dvd-rom/cd-rw-speler standaard in PowerBook G4

Bunnik, 17 december 2001 - Apple kondigt vandaag aan dat alle modellen van de bekroonde Titanium PowerBook G4-serie standaard een gecombineerde dvd-rom/cd-rw-speler bevatten.

"De Titanium PowerBook G4 is een van de succesvolste draagbare computers aller tijden en wordt nu nog aantrekkelijker", aldus Greg Joswiak, Senior Director Hardware Product Marketing van Apple.

Via de veelzijdige gecombineerde speler met sleuf kunnen gebruikers dvd-films bekijken en hun eigen muziek- of gegevens-cd's branden. Bovendien bevatten alle PowerBook-modellen standaard iTunes 2 (de digitale-muziekprogrammatuur van Apple), het programma Dvd-speler en de Disc Burner-programmatuur..

De vederlichte, maar ongekend krachtige Titanium PowerBook G4 heeft de volgende kenmerken:

o titanium behuizing die nog geen 2,6 cm dun is en slechts 2,4 kg* weegt;
o haarscherp active-matrix TFT-breedbeeldscherm van 15,2 inch (diagonaal) met een resolutie van 1152 x 768 pixels; o 550-MHz of 667-MHz PowerPC G4-processor met Velocity Engine en 256 KB Level 2 "on-chip"-cache op volledige processorsnelheid; o 133-MHz systeembus in het 667-MHz model en 100-MHz systeembus in het 550-MHz model;
o 256 of 512 MB SDRAM, uitbreidbaar tot 1 GB;
o gecombineerde dvd-rom/cd-rw-speler met sleuf voor het branden van cd's en het afspelen van dvd's;
o AirPort-kaart standaard geïnstalleerd in het 667-MHz model, geïntegreerde antennes voor draadloos netwerkgebruik in het 550-MHz model;
o nieuwe ATI Mobility Radeon-videokaart met AGP 4x-ondersteuning en 16 MB DDR-videogeheugen;
o ingebouwde 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet-voorziening; o Ultra ATA/66 harde schijf van 20, 30 of 48 GB; o één lithium-ionbatterij met een gebruiksduur van maar liefst vijf uur;
o USB-, FireWire-, VGA- en S-video-uitvoerpoorten; o een kleine, lichte lichtnetadapter;
o Mac OS X 10.1 en Classic Mac OS 9.2 vooraf geïnstalleerd.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De nieuwe PowerBook G4-serie is vanaf heden verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nlstore) en bij de erkende Apple resellers. De PowerBook G4 is verkrijgbaar in twee standaardconfiguraties.

De 550-MHz PowerBook G4, met een adviesprijs van ¤ 2.699(exclusief BTW), bevat:

- 256 MB SDRAM;

- Ultra ATA/66 harde schijf van 20 GB.

De 667-MHz PowerBook G4, met een adviesprijs van ¤ 3.499 (exclusief BTW), bevat:

- 512 MB SDRAM;

- Ultra ATA/66 harde schijf van 30 GB;

- AirPort-kaart voor draadloos netwerkgebruik.
Extra maatwerkopties voor de nieuwe PowerBook G4 zijn: een harde schijf van 48 GB, tot 1 GB SDRAM, een AirPort-basisstation en AirPort-kaart en het AppleCare Protection Plan.


* Het gewicht is inclusief de batterij en de gecombineerde speler en is afhankelijk van de configuratie en het fabricageproces.

Fotomateriaal vindt u in hoge resolutie op www.apple.com/pr

© 2001 Apple. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Macintosh, AirPort, Apple Store, FireWire, iTunes, Mac OS, PowerBook en Velocity Engine zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van de respectieve eigenaars.


***

Apple
Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple staat nu opnieuw achter zijn oorspronkelijke missie: de beste producten leveren op het gebied van personal computers aan studenten, docenten, ontwerpers, grafici en consumenten over de hele wereld, door middel van innovatieve programmatuur, apparatuur en Internet-producten.

Websites van Apple: Voor informatie over Apple: http://www.apple.com Voor informatie over Apple Nederland: http://www.apple.com/nl Voor persberichten van Apple Nederland: http://www.apple.com/nl/pr