Horses of the Dutch


---

Paardensportorganisaties besluiten tot fusie
Papendal De Nederlandse paardensportwereld slaat de handen ineen. Op 1 januari 2002 fuseren 18 organisaties, die zich met de vele verschillende takken van paardensport bezig houden, tot één nieuwe organisatie, die de naam Nederlandse Hippische Sportfederatie (NHS) krijgt.

Tijdens de op 28 september jl. te Papendal gehouden vergadering van de Ledenraad van de Nederlandse Hippische Sportbond, een koepelorganisatie met 16 lidorganisaties, hebben de vertegenwoordigers met overgrote meerderheid ingestemd met de statuten en het algemeen reglement van de nieuwe federatie, die ruim 150.000 leden telt en de zesde sportbond van het land is. Daarmee werd een heel belangrijke stap in het fusieproces gezet. Binnen een week zullen alle op de fusie betrekking hebbende stukken worden gedeponeerd bij de vijf daarvoor in aanmerking komende Kamers van Koophandel. Vervolgens zullen de negen organisaties die fuseren hun reguliere opheffingsvergaderingen houden, terwijl acht organisaties door wijziging van hun statuten toetreden. Op 17 december 2001 zal de Ledenraad de genomen besluiten definitief bekrachtigen waarna de juridische fusie op 31 december 2001 plaatsvindt en de Nederlandse Hippische Sportfederatie op 1 januari 2002 een feit is. De vereniging Dutch Endurance Riders, tot nu toe aan de NHS gelieerd, gaat als 18e organisatie in de fusie mee. De nieuwe organisatie krijgt zijn hoofdvestiging in Ermelo, terwijl een nevenvestiging in het Brabantse Wanroij wordt gesitueerd.

In 1995 werden de eerste voorbereidende stappen om tot herstructurering van de tot dan verdeelde paardensportorganisaties te komen. In 1996 kwam het NHS Meerjarenbeleidsplan 1997-2001 tot stand, dat de aanzet tot de vorming van één nationale paardensportorganisatie werd. Op 7 februari jl. werd het principebesluit genomen. Door de besluitvorming van heden, die tevoren de goedkeuring van alle lidorganisaties had, lijkt niets de fusie meer in de weg te staan. NHS-voorzitter Frank Schreve sprak dan ook van een gewichtig moment. Hij complimenteerde de Ledenraad met de genomen besluiten en constateerde, dat de paardensport er van zal profiteren, dat deze omvangrijke operatie nu naar het zich laat aanzien definitief tot een goed einde wordt gebracht.

---

©1999 Horses of the Dutch - All rights reserved read our Disclaimer